Pilotun yanlış motoru kapattığı doğrulandı!

Tayvan'da şubat ayında 43 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasına pilot hatasının neden olduğuna dair ön bilgiler teyit edildi.

Pilotun yanlış motoru kapattığı doğrulandı!
Pilotun yanlış motoru kapattığı doğrulandı!
GİRİŞ 02.07.2015 15:56 GÜNCELLEME 02.07.2015 17:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

4 ay önce yaşanan kazada, Tayvan'ın başkent Taipei'den havalanan TransAsia Havayollarına ait yolcu uçağı kısa bir süre sonra yerleşim birimleri ve bir otoyola teğet geçerek nehre düşmüş 43 kişi hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemeler uçağın pilotaj hatası nedeniyle düştüğünü ortaya koydu. Kazada pilotun, uçağın çalışan motorunu durdurduğu ortaya çıktı.

"YANLIŞ TARAFTAKİ PEDALI ÇEKMİŞİM"

Pilotun yanlış gaz pedalını çekerek uçağın motorlarından birini durdurduğu anlaşıldı. Karakutularda pilotun bunu geç fark ettiği ve son sözlerinin "Yanlış taraftaki pedalı çekmişim" olduğu vurgulandı. Tayvan haber ajansı ise kokpit ses kaydında kaptan pilotun, "Vay canına, yanlış taraftaki (1 numaralı motor) gazı kestik" dediğinin duyulduğunu bildirdi.

SİMÜLASYON TESTİNDEN GEÇEMEDİ

Söz konusu pilotun 2004 yılının mayıs ayında yapılan simülasyon testinden de geçemediği anlaşıldı. Ancak ikinci testte başarılı olan pilot ağustos ayında kaptanlık sertifikası alabildi.

PİLOT DA ÖLDÜ

58 kişiyi taşıyan uçak nehre düşmüş 43 kişi ölürken 15 kişi mucizevi şekilde kurtulmuştu. 41 yaşındaki kaptan pilot Liao Jian-Zong da ölenler arasındaydı.

YORUMLAR 3
  • tebeşir 8 yıl önce Şikayet Et
    v"ay canına yanlış taraftaki gazı kestik." Tam olarak Amerikan sinemasından bir replik. Ölen pilota kesmişler kendi hatalarını anlasanıza...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    eee eğitim şart.
    Cevapla
  • bahane 8 yıl önce Şikayet Et
    o pilotun yaptigi manevrayi gorsen egitim neymis gorursun.Hata ile egitim arasinda nasil bir bag kurarsin, insanoglu her zaman hata yapar.o cinliyi savundugumdan degil ha.hic sevmem cinlileri.o video yu izle sen yineden..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Alçakça anlaşmayı duyurdu!