Tayland: Çin Uygurlar için bize garanti verdi

Tayland Dışişleri Bakanlığı, Çin hükümetinin bu ülkeye gönderilen Uygurların güvenliğinin sağlanacağı konusunda teminat verdiğini açıkladı.

Tayland: Çin Uygurlar için bize garanti verdi
Tayland: Çin Uygurlar için bize garanti verdi
GİRİŞ 10.07.2015 15:14 GÜNCELLEME 10.07.2015 15:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tayland Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin hükümetinin, bu ülkeye gönderilen Uygurların, "adil biçimde muamele edileceğine ve güvenliklerinin garanti altına alınacağına" ilişkin olarak kendilerine teminat verdiği bildirildi.

Açıklamada, Çin hükümetinin ayrıca suçsuz bulunan Uygurlara, ülkeye geri dönüşlerinin kolaylaştırılması amacıyla "ekilebilir arazi sağlanacağı" garantisi verdiği, 109 Uygurun durumlarının yerinde değerlendirilmesi amacıyla uluslararası örgütlerin temsilcileri ve yetkililerden oluşan bir heyeti Çin'e davet ettiği belirtildi.

Bakanlık, Çin'e gönderilecek heyette Tayland Ulusal Güvenlik Konseyi yetkililerinin yanı sıra Kızılhaç gibi uluslararası örgütlerin temsilcilerinin yer alacağını duyurdu.

BM, Tayland'da gözaltında bulunan 20'si kadın 109 Uygurun kendi istekleri dışında Çin'e gönderilmesinden "derin endişe" duyduğunu açıklamış, ABD ve Türkiye Uygurların kendi istekleri ve hür iradeleri dışında Çin'e gönderilmesini kınamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Yanıltıcı 8 yıl önce Şikayet Et
    yav hala saçma sapan yorumlar dönüyor bu çin uygur olayıyla ilgili, cumhurbaşkanı bile çıktı söyledi yapılan haberlerin çoğu yalan yanlış çin türkiye arasında planlanan oyunun parçası diye, hala gelmişsiniz burda felaket tellalığı yapıyorsunuz yapılan oyunlara alet oluyorsunuz, birilerinin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.
    Cevapla
  • uygurlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeye gelmesinler. Cinli diye dayak yerler.
    Cevapla
  • erol 8 yıl önce Şikayet Et
    sende inandın öylemi tayland geç onu size göre yediğiniz havyardan bile değersiz olan müslümanların canı kolayca feda edilebilir
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    sizde yediniz öyle mi ey Tayland.
    Cevapla
  • sahip çıkamadılar.. 8 yıl önce Şikayet Et
    madem öyleyse o kişilere verdikleri tarlalarırı göstersinler ve alınan uygur türkleri nerde yaşıyor ne yapıyorlar tv kanalına versinler TAYLAND İHANET ETTİ kendilerine sığınınaları acımadan geri verdi YAZIKLAR OLSUN bizde milyonlarca suriyeli var esed istemiş olsaydı KESİNLİKLE ONLARIN KILINA dahi zarar verilemsini istemzdik bu TAYLAND denilen bir AVUÇ MÜSLÜAMAN SAHİP ÇIKAMADI fakat onlarıda kötü günler bekliyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!