IŞİD'in Afgan lideri öldürüldü

IŞİD'in Afganistan, Pakistan bölgesi sorumlusu ve örgütün bölgedeki bir numaralı adamı olarak bilinen Hafez Sayeed öldürüldü.

IŞİD'in Afgan lideri öldürüldü
IŞİD'in Afgan lideri öldürüldü
GİRİŞ 11.07.2015 14:30 GÜNCELLEME 11.07.2015 14:30

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS) tarafından yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'in Hurasan kenti olarak adlandırdığı Afganistan ve Pakistan bölgesinde, örgütün lideri Hafez Sayeed'in bir hava saldırısı sırasında öldürüldüğü belirtti.
      
NDS, Sayeed'in Afganistan'ın doğu bölgesinde yer alan Nangarhar kentinin Açin ilçesinde öldürüldüğünü kaydetti.
      
Sayeed'in öldürüldüğü hava saldırısının NATO güçleri tarafından dün gerçekleştirildiği ve operasyon sırasında 30 IŞİD militanın daha öldürüldüğü belirtildi.

TALİBAN MİLİTANLARI IŞİD'E KATILIYOR

Geçen bir yıldan beri Afganistan'ın doğu ve güney bölgelerinde Taliban'ın bazı militanları IŞİD'e katılarak, ülkede IŞİD'in militan sayısının artması konusunda örgüte yardımcı oldu. IŞİD'e katılan militanların Taliban'dan memnun olmadığı ifade edilirken, IŞİD örgütünün üst düzey yetkililerinin tamamının yabancılardan oluştuğu ifade ediliyor.
      
Son dönemlerde ise, doğu bölgesinde IŞİD ve Taliban militanları arasında sık sık çatışmaların yaşandığı, bazı bölgelerde halkın Taliban ve IŞİD çatışmalarından dolayı evlerini bırakıp güvenli bölgelere kaçtığı bildiriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!