Molla Ömer: Cihat devam edecek

Taliban lideri Molla Ömer: "Yurdumuz kafir işgalinden kurtulana dek cihat devam edecek"

Molla Ömer: Cihat devam edecek
Molla Ömer: Cihat devam edecek
GİRİŞ 15.07.2015 13:21 GÜNCELLEME 15.07.2015 17:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Afganistan'da Taliban lideri Molla Ömer, Afgan hükümeti ile temaslarının amacının ülkelerinin işgaline son vermek ve bağımsız bir İslam sistemi kurmak olduğunu belirterek cihada devam edeceklerini bildirdi.

Ramazan Bayramı mesajında Molla Ömer, "Hazreti Muhammed, Bedir ve Hayber cephelerinde kafirlere karşı savaşırken, aynı zamanda Müslümanlar için yararlı olan anlaşmalar da imzalamıştı, hatta kimi zaman kafirlerle yüz yüze görüşmeler için heyetler de göndermişti. İslam usulünde barış temasları yasak değil, yalnızca ideallerimizden sapmamalıyız. Dolayısıyla siyasal çabalarımız, dünyanın diğer ülkeleri ve Afgan hükümeti ile temaslarımızın amacı ülkemizin işgaline son vermek ve bağımsız bir İslam sistemi kurmaktır" ifadelerine yer verdi.

Taliban üyelerine, saflarında birlik tutma ve anlaşmazlık çıkartan unsurlara karşı güç kullanma çağrısında bulunan Ömer, şöyle devam etti:

"Bizim topraklarımız hala işgalci güçlerin kontrolü altında, sadece biraz değişiklik oldu. Yabancı işgal güçleri ağır can ve mal kaybından sonra sayılarını azaltarak ağır donanmalı üslerin içine yerleştiler. Dışarıdaki boşluğu yabancı istihbaratı, toplumumuzun kötü unsurlarını ve ücretli katilleri eğiterek doldurdular. Bu bir gerçek. Büyük kısmı kurtardık, dolayısı ile yurdumuz kafir işgalinden kurtulana dek cihat devam edecek.

Bütün mücahitler ve yurttaşlarımız emin olmalıdır ki, bu süreçte yasal haklarımızı herhalde koruyacağım, siyasal sorunlar konusunda temas amacı ile bir siyasi ofis açtık. Bazı çevreler, mücahitleri Pakistan ve İran ajanı olmakla suçluyor, bunu şiddetle reddediyorum. Biz bütün komşular ve diğer ülkeler ile dostane ilişkiler kurma politikası izliyoruz."

Afgan hükümeti ve Taliban heyetleri 7 Temmuz'da Pakistan'ın başkenti İslamabad civarındaki Murri kentinde ilk resmi barış görüşmelerini yapmıştı. Saatler süren görüşmeler sonucu iki taraf sürecin devam etmesi konusunda anlaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • İso 8 yıl önce Şikayet Et
    Erkek görmesek inancaz...
    Cevapla
  • bir müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    Işte erkek bunlar işid degil konuşmalarında bile merhamet ve ahlak var kibir yok.
    Cevapla
  • biri 8 yıl önce Şikayet Et
    Her fırsatta neden işide saldırma derdindesiniz arkadaş. Rahat bırakın adamları. herkes saldırıyor zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'