Taliban, Molla Ömer'in öldüğünü açıkladı

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, örgütün Lideri Molla Ömer'in ölümünü resmen teyit etti.

Taliban, Molla Ömer'in öldüğünü açıkladı
Taliban, Molla Ömer'in öldüğünü açıkladı
GİRİŞ 30.07.2015 17:08 GÜNCELLEME 30.07.2015 17:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Örgütten yapılan açıklamada hastalık sonucu öldüğü ifade edilen Molla Ömer'in öldüğü tarih belirtilmedi.

Taliban'ın dini lideri olarak kabul edilen ve 55 yaşında olduğu tahmin edilen Molla Ömer'in öldürüldüğüne dair geçmiş yıllarda da iddialar ortaya atılmış ancak bu haberler asılsız çıkmıştı.

11 Eylül saldırılarını düzenleyen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’e destek veren Molla Ömer, ABD öncülüğündeki koalisyonun müdahalesiyle Taliban’ın devrildiği 2001 yılından bu yana kamuoyunca görülmedi.

Afganistan Devlet Başkanlığı Sarayı bugün erken saatlerde, Molla Ömer'in öldüğü yönündeki haberi doğruladı. Saraydan yapılan yazılı açıklamada, Molla Ömer'in 2013 yılında Pakistan'da öldüğü bildirildi.

YENİ LİDER: MOLLA AKTAR MANSUR

Taliban'ın lider kadrosuna yakın kaynaklar BBC'ye yaptıkları açıklamada, yeni liderin Ömer'in yardımcısı Molla Aktar Mansur olduğunu söyledi.

TALİBAN MOLLA ÖMER'İN BİYOGRAFİSİNİ YAYINLAMIŞTI

-- Taliban, Molla Ömer’in 1960 yılında Kandehar vilayetine bağlı Chah-i Himmat köyünde doğduğunu açıkladı.

-- 1980’li yıllarda Sovyet işgaline karşı verilen direnişte savaştı. Sağ gözünde şarapnel yarası var.

-- Sovyet ordularının Afganistan'dan çekilmesinin ardından çıkan iç savaşta Taliban'ı iktidara taşıdı.

-- 1996’da Taliban hareketinin “dini lideri” oldu.
-- El Kaide lideri Usame bin Ladin’le yakın ilişki kurdu.
-- ABD öncülüğündeki güçler, 2001 yılında Molla Ömer yönetimini devirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, başına 10 bin dolar ödül koydu.
-- Bu yılın başlarında Taliban, biyografisini yayınladı. Buna göre; farklı bir mizah anlayışı olan Molla Ömer’in evi ve yabancı bankalarda hesabı yok.

YORUMLAR 7
  • Zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    Molla Ömere laf atan amerikan zihniyetli cahilller bilsinler ki Molla ömerin ayakkabılarının altı onların dillerinden temizdir. Allah için yaşadı, Allah adına direndi ve Allaha teslim oldu. Onu medyadan iftiralarla tanıyıp yorum yazan cahiller Amerikanın gölgesinden korkarlar ama o 20 yıl natoya kan kusturdu ve İnşaallah zafere kavuştu. Kendisi şehid oldu, davası ise zafere yürüyor biiznillah.
    Cevapla
  • Zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha Afgan Talibanıyla Pakistan Talibanını ayırt edecek kadar haberin yok. Taliban sivil yerleşimlere yapılan her saldırıyı kınar ve ondan uzak olduğunu ilan eder. Pakistan Talibanının yaptığı çoğu eylemi de sivillere zarar verdiği için kınamıştır. Molla ömerin bu konuda onlarca açıklaması, talimatı vardır. Zahmet edip biraz araştırın da kafirlerin iftiralarına alet olup Müslümanları lekelemeyin.
    Cevapla
  • zafere 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bu taliban değil mi pakistanda afganistanda pazarda bomba patlat an müslüman sivilleri öldüren? neyini savunuyosun bu adamın.
    Cevapla
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    talibana lenet olsun. liderlerinede
    Cevapla
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    11 Eylül saldırılarını düzenleyen El Kaide lideri Usame Bin Ladin..... 11 Eylül saldırılarını ABD düzenledi. El Kaide bunu üstlenerek, İslama ve Müslümanlara yapılan zulümlere, işgallere, tecavüzlere kapı açtı. Usame Bin Ladin kuklaydı ve emekli edildi. Cenazesi fotomontajdı..
    Cevapla
  • kislaliyiz.com 8 yıl önce Şikayet Et
    alllah rahmet etsin
    Cevapla
  • hasbi 8 yıl önce Şikayet Et
    lider öldü, öldürülünceye kadar yaşasın yeni lider, sonra diğer lider, sonra diğer lider, Ortadoğuda analar ne liderler doğurur öldürülsünler diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz