Taliban'ın yeni lideri belli oldu

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, Molla Ömer'in ölümünü resmen teyit ettikten sonra örgütün yeni lideri de resmen açıklandı.

 Taliban'ın yeni lideri belli oldu
Taliban'ın yeni lideri belli oldu
GİRİŞ 31.07.2015 08:55 GÜNCELLEME 31.07.2015 09:19
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Medyada dün yer alan iddialarda belirtildiği gibi Taliban'ın yeni lideri, Molla Ömer'in "güvenilir yardımcısı" Molla Aktar Mansur oldu.

AFP'nin haberine göre; Taliban'ın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, "Molla Ömer'in ölümünün ardından liderlik konseyi ve ülkenin İslam âlimleri, uzun müzakerelerden sonra, onun yakın, güvenilir dostu ve eski yardımcısı Molla Aktar Mansur'u liderliğe getirdi. Molla Ömer hayattayken, Molla Mansur, bu ağır sorumluluğu alabilecek güvenilir ve uygun kişi olarak görülüyordu" ifadesi yer aldı.

YORUMLAR 12
  • Zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzyılın en şerefli lideri sessiz sedasız rabbine yürüdü. Onu hangi ifadeyle anlatabilir ki insan? Sarsılmaz iman, edep ve haya timsali bir ahlak ve basiret dolu keskin bir cesaret... Onu batı medyasının çirkin iftiralarından tanımak yerine bir defa olsun örnek hayatını ve ibret dolu mücadelesini okuyanlar, ona sadece saygı duyarlar. Molla Ömer için ajan diyenler ABD den izin almadan kendi eşlerine kızamıyorken O üstün komutan en zor şartlarda natoya da ABD yede kan kusturdu. Allah Şehadetini mübarek eylesin, davanı zaferle taçlandırsın Ey Muhammed Mustafa'nın (s.a.v) günümüzdeki sahabesi.
    Cevapla
  • yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Amin!
    Cevapla
  • abdullah ünal 8 yıl önce Şikayet Et
    İnna lillah ve ina ileyhi raciun (Ondan geldik ve yine ona döneceğiz)Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • YILMAZ YAVUZ 8 yıl önce Şikayet Et
    Buna molla diyenler mollanın ne olduğunu bilmiyor.
    Cevapla
  • kara 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunun neresi molla...molla görmesek molla diye yutturacaklar...adamın suratında meymenet yok...ne mollası...
    Cevapla
  • Deli Emin 8 yıl önce Şikayet Et
    ben masum insanların özellikle çocukların hangi dinden ve ırktan olursa olsun öldürülmesine karşıyım. maalesef bu terör belası hangi zihniyette olursa olsun halkın çoğunlukta olduğu yerleri seçerek genelde bomba ile suçsuz masum insanların ölümüne neden oluyorlar. kim olursa olsun bir insanın yargılanmadan öldürülmesini doğru bulmuyorum.Konuyu Evrensel boyutta ele aldığımız zaman insanı insan olarak değerlendirmeliyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi