Rusya asimetrik cevap verebilir

ABD'nin yaptırımları genişletme kararına, Rusya'nın asimetrik cevap verebileceği bildirildi.

Rusya asimetrik cevap verebilir
Rusya asimetrik cevap verebilir
GİRİŞ 31.07.2015 16:09 GÜNCELLEME 31.07.2015 16:09

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, düzenlediği telekonferans ile gündeme ilişkin soruları cevapladı.

ABD'nin Rusya'ya karşı yaptırımları genişletme kararını değerlendiren Peskov, yaptırımların uygulanması konusunda mütekabiliyet esasının temel olduğunu ancak asimetrik cevapların da ihtimal dışı olmadığını kaydetti.

Yaptırımların hukuka ve uluslararası normlara aykırı olduğunu, iki ülke ilişkilerine zarar verdiğini, mantıktan yoksun ve hiçbir amaca hizmet etmediğini vurgulayan Peskov, bu bu tür adımların olumsuzluktan başka bir şey kazandırmadığını belirtti.

Rusya'dan Türkiye'ye doğalgaz taşıyacak "Türk Akımı" boru hattı projesinin durumuna ilişkin açıklamasında Peskov, öncelikle Türkiye'de hükümet kurma sürecinin tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Peskov, Rusya'nın beklediğini ve görüşmelerde henüz yeni gelişmelerin yaşanmadığını kaydetti.

Türk Akımı konusunun, kasım ayında yapılacak Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının da ana gündemini oluşturacağını ancak kesin tarih ve yerinin henüz belirlenmediğini söyleyen Peskov, Ukrayna'da geçen yıl düşen Malezya Havayolları uçağına ilişkin uluslararası mahkeme kurulması konusunu, "gerçek soruşturmadan dikkatleri uzaklaştırma çabası" olarak nitelendirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor