'Ölüm emrini Putin verdi'

İngiltere için çalışan eski Rus ajanı Litvinenko'nun ölümüyle ilgili soruşturmada, "Ölüm emrini Putin'in verdiği" iddiasında bulunuldu.

'Ölüm emrini Putin verdi'
'Ölüm emrini Putin verdi'
GİRİŞ 01.08.2015 02:44 GÜNCELLEME 01.08.2015 02:44

Litvinenko ailesini temsil eden avukat Ben Emmerson Londra'daki Yüksek Mahkemede yürütülen soruşturmanın kapanış oturumunda yaptığı açıklamada, "Rusya devletinin Litvinenko'nun ölümünden sorumlu olduğunu ve buna şüphe vermeyecek kanıtların ortada olduğunu" iddia etti.

Emmerson, "Litvinenko'nun ölüm emrini Putin vermiştir. Bu organize suçun kanıtları ortadadır" dedi. 

Alexander Litvinenko'nun eşi Marina da, "Soruşturmayla eşinin katillerinin ve onlara ödeme yapanların foyasının ortaya çıktığını" kaydetti.

Ancak İngiliz basınında yer alan haberlerde, Kremlin'in Londra'da 6 aydır yürütülen soruşturmaya güvenmediği belirtiliyor. 

Soruşturmanın başkanı Sir Robert Owen'ın dinledikleriyle ilgili bir rapor hazırlaması ve bu yıl sonuna kadar raporu İçişleri Bakanlığı'na sunması bekleniyor. 

Litvinenko 2006 yılında, Londra'da bir otelde iki eski Rus arkadaşı Andrei Lugovoy ve Dimitri Kovtun ile çay içtikten sonra, Polonyum-210 maddesinden zehirlenerek 43 yaşında hayatını kaybetmişti. 

Rusya, Lugovoy ve Kovtun'u İngiltere'ye iade etmeyi reddetmiş, olay iki ülke ilişkilerinde gerginliğe neden olmuştu. Litvinenko'nun eşi Marina eski Rus ajanının ölümünden Rusya'yı sorumlu tutarken, Moskova yönetimi Litvinenko'nun ölümüyle ilişkili olduğu yönündeki iddiaları reddediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış