Amerika da doğruladı: Molla Ömer öldü

Beyaz Saray, ABD istihbarat camiasının, Taliban lideri Molla Ömer'in öldüğünü doğruladığını bildirdi.

Amerika da doğruladı: Molla Ömer öldü
Amerika da doğruladı: Molla Ömer öldü
GİRİŞ 01.08.2015 06:06 GÜNCELLEME 01.08.2015 08:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Afganistan istihbarat teşkilatının bu hafta Molla Ömer'in iki yıl önce öldüğünü duyurmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"ABD istihbarat camiası, Afganistan Talibanı'nın eski lideri Molla Muhammed Ömer'in öldüğünü doğruladı" ifadesi kullanılan açıklamada, Molla Ömer'in ölüm sebebinin tam olarak bilinmediği fakat bu durumun onlarca yılı aşkındır binlerce insanın hayatına mal olmuş savaş tecrübesi bulunan Afganistan için, daha güvenli bir ülke kurmak adına bir imkan olduğu kaydedildi.

Eşref Gani'nin geçen yıl başkan seçildiği hatırlatılan açıklamada ayrıca, "Başkan Barack Obama, ABD tarihindeki en uzun savaş olan Afganistan savaşını sorumlu bir şekilde sonlandırdı. Fakat Afganistan tehlikeli bir yer olmaya devam etmektedir. Kanlı olaylar, masum halkın hayatına mal olarak, Afganistan barışını engellemektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Taliban'ın bu geçiş döneminde vereceği kararla ülkedeki savaşa devam edebileceği ya da buna karşı barışı seçebileceği bildirilerek, "Taliban'ı, Başkan Gani'nin kendilerine yaptığı gerçek bir barış uzlaşması çağrısına kulak vermesine teşvik ediyoruz. Biz ve uluslararası müttefiklerimiz, Başkan Gani'yi desteklemeye devam edeceğiz" yorumu yapıldı.

YORUMLAR 6
  • muhammed yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    ne çok ukala var ortalıkta.çok biliyorsunuz. size kalsa herşeyi amerika organ
    Cevapla
  • Bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    Talibani yoktan var eden, destekleyen, guclendiren ve iktidara getiren Cia, Pakistan ve ve Suudi istihbarat orgutleri idi....Bati daha sonra Talibani seytan ilan edip Afganistanin askeri isgaline gerekce gosterdiler...Molla Omer ilgili 3-4 resimden Baska bir bilgi yok....Ama kendisinin liderlik yaptigi Taliban orgutu cihat olarak iddia ettigi savaslarda yuzbinlerce muslumanin olumune sebep olmustur.....Fakat bu cihat Afganistan halkina Bati isgaline ugramasi, yikim, olum, sefalet ve cehalletten baska bir sey getirmemistir....
    Cevapla
  • AHMT 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH a.c rahmet etsin onu firdevsine soksun güzel insandı
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin...
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kendi adamı idi,kendi yerleştirdi kendisi öldürdü....
    Cevapla
  • Servet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bi görmediniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”