Putin’den ABD'ye IŞİD'le mücadele planı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov aracılıyla ABD ile Arap ülkelerine kendi IŞİD mücadele planını iletti.

Putin’den ABD'ye IŞİD'le mücadele planı
Putin’den ABD'ye IŞİD'le mücadele planı
GİRİŞ 04.08.2015 11:26 GÜNCELLEME 04.08.2015 11:26

Lavrov’un duyurduğu Putin planına göre; IŞİD karşıtı ittifakın bel kemiği Bağdat, Esad yönetimi ve Kürt güçleri uluslararası destekle ittifak kurmalı.

Katar’da gerçekleşen Rusya, ABD ve Körfez ülkeleri dışişleri bakanları görüşmesinde Putin’in IŞİD ile mücadele planını John Kerry’ye ilettiğini belirten Lavrov, “Irak ve Suriye topraklarında başta ABD olmak üzere Batı’nın radikal terör örgütü IŞİD ile mücadele ittifakı hiçbir sonuç vermedi. Bu gerçeğe dikkat çeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, benim aracılığımla kendi planını sundu" dedi. 

MASANIN BİR TARAFINDAN KERRY BİR TARAFINDA LAVROV…

Putin planının Irak ve Suriye topraklarında Bağdat yönetimi, Şam rejimi ve Kürt güçlerinin uluslararası destekle ittifak kurmalarını öngördüğünü belirten Lavrov, "Rusya lideri bu planı ABD yönetimine iletmemi isterken başlıca koşul olarak olası yeni ittifakın BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanması şartını da koştu. Putin ancak böyle bir formülle Irak ve Suriye topraklarında IŞİD belasından kurtuluş sağlanabileceğine inanıyor” açıklamasını yaptı.  

Katar’daki toplantıda Lavrov tarafından gündeme getirilen Putin planına Washington’un nasıl bir yaklaşım sergilediği ise belirtilmedi.

KAYNAK: NERDUN HACIOĞLU - HÜRRİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi