Taliban'dan IŞİD'e sert tepki

Afganistan'da etkisini artırmaya çalışan terör örgütü IŞİD, Afgan rehineleri patlayıcı maddeyle havaya uçurdu.

Taliban'dan IŞİD'e sert tepki
Taliban'dan IŞİD'e sert tepki
GİRİŞ 12.08.2015 13:06 GÜNCELLEME 12.08.2015 14:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

IŞİD'in bu öldürme yöntemi Taliban'ı çileden çıkardı. Taliban, Afgan rehinelerin havaya uçurularak öldürülmesini "barbarlık" olarak nitelendirdi.

Terör örgütü IŞİD son "barbarlık"larından birini Afganistan'da gerçekleştirdi. IŞİD tarafından yayınlanan videoda, Afgan rehinelerin gövdelerine patlayıcı madde bağlanıyor ve kısa süre sonra rehineler havaya uçuruluyor. 

Görüntülerin yayınlanması Afganistan'da hükümet güçlerine karşı savaşan Taliban'ı kızdırdı. IŞİD'in bu öldürme biçimini "barbarlık" olarak nitelendiren Taliban, "IŞİD'in videosu aşiret üyesi yaşlılar ile köy sakinlerinin patlayıcı maddeyle havaya uçurulmasını gösteriyor. Bu katliam ve cinayetlerin İslam adına yapılmış olması kabul edilemez" denildi. 

IŞİD'in yayınladığı görüntülerin geçtiğimiz haziran ayında Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar bölgesinde çekildiği belirtildi.

IŞİD patlayıcı madde bağlayarak havaya uçurduğu yaşlıların, Taliban adına çalışan kişiler olduğu ileri sürüldü. 

Taliban ve IŞİD Afganistan'a etki alanları artırmak için birbirleriyle mücadele ediyor.

YORUMLAR 12
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların zaten islamla uzaktan yakından alakası..birgün bu terörö örgütü kuranların isimleri,arkasındakiler deşifre olacak ve göreceğiz ki İsrail+ABD ve batı ülkeleri..yani islam düşmanları..ortadoğuda ki oyunlarını,planlarını sergilemek için petrol havzalarını ellerinde tutmak için İslam dinini terörle özdeş gösterip,ortadoğuyu elel geçirmek için bahane ürettikleri çıkacak ortaya..Bu arada en güçlü devlet olan türkiyeyi de zayıflatmak için PKK belasını yine fişeklediler..Bu iki örgütte aynı kaynaktan besleniyor ve onların uşakları..
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Aklim almiyor nasil türedi bu vahsiler ve nasil bir anda her tarafa yayildi. Bir diger hususta nasil günümüzün insani bunlara sempati duyarak onlarin safina geciyor. Bu nasil bir istir anlamak mümkün degil.
    Cevapla
  • huu 8 yıl önce Şikayet Et
    daiş ya da işit yüce dinimiz İslam ile yakından uzaktan alakası olmayan katil sürüsüdür...
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Iranin ekmegine yag suruyor bu isid kafiri taliban herzaman iran icin bir tehdidti simdi isid sayesinde o tehdidi ortadan kaldiriyor
    Cevapla
  • Elazig Bilo Zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Fas,tan taaaaa Endenozya,ya kadar bu terörü ayan ingiltere.ve Abd ye lanet olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!