El- Kaide liderinden Taliban liderine biat

El Kaide lideri Zevahiri, yeni Taliban lideri Molla Ömer'e biat ettiğini bir ses kaydıyla ilan etti

El- Kaide liderinden Taliban liderine biat
El- Kaide liderinden Taliban liderine biat
GİRİŞ 14.08.2015 13:04 GÜNCELLEME 14.08.2015 13:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

El-Kaide lideri Eymen el Zevahiri, yeni yayınlanan bir ses kaydıyla, Taliban kurucusu Molla Ömer'in ölümünden sonra Afgan Taliban'ının yeni lideri olan Molla Mansur'a biat etti.
Zevahiri sadakat yemini verdiği yeni ses kaydında, “El Kaide’nin emiri olarak, bin Ladin ve şehit kardeşlerinin Molla Ömer’e biatı yolunda, sana bağlılığımızı açıklıyorum” ifadesi kullandı. Ses kaydının orjinal olup olmadığı henüz doğrulanamadı.

El Kaide lideri Zevahiri'nin ses kaydında, “Osmanlı’dan sonra tek meşru emirlik Taliban’dır ve dünyada ondan başka da meşru emirlik yok” ifadesi dikkat çekti.
IŞİD son dönemde giderek güçlendiği Afganistan’da, Taliban’ın iç çekişmeler nedeniyle dağılma ihtimalinin artttığı yorumları da yapılmıştı. El Kaide lideri Eymen Zevahiri ise sesli mesajında “Usame Bin Ladin’in ve onun şehit olan kardeşlerinin Molla Ömer’e biat ettikleri yolu taki ettiğini” söyleyerek Molla Ahtar Mansur’a sadakatini duyurdu.

Zevahiri’nin açıklamalarında isim vermeden IŞİD’in halifelik iddiası da reddedildi. El Kaide lideri, “Taliban’ın kurduğu İslami Emirlik, Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasının ardından ilk meşru emirliktir ve  dünyada ondan başka da meşru emirlik yok” ifadesini kullandı. Zevahiri, Molla Ahtar Mansur’a “işgal altındaki Müslüman topraklarının tamamı özgürleşene kadar cihada devam etme” sözü verdi.

YORUMLAR 4
  • Okur 8 yıl önce Şikayet Et
    Meşru Emirlik... Ama kimin...
    Cevapla
  • Erdem 8 yıl önce Şikayet Et
    El Kaidenin akideden anladığı işte ancak bu kadar. Kabirlere tapan halk ve onların liderliğinde birleşmek. Osmanlının da hayranı olmak. İnsanları ve grupları akidelerine göre sınıflandırmamak. Evet şu İşidcilerin safında haricidirler vs diye yer almayın kabul. ama taliban da ne. Osmanlı ne? türbe perest, bidatçi topluluklar
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    evet bir tekfirci daha. Sen önce onların verdiği mücadelinin 10'da 1'ini ver de sonra rahat evinde klavya başında ahkam kesersin. Bu topluma ne verdiniz ki hemen sınıflandırmaya başlıyorsunuz? Cahil bırakılanı aydınlat,ama sabırla güzel ahlakla,tekfir işin en kolay kısmı.
    Cevapla
  • zaire 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların aklı, özlemi, kalbi hala Osmanlıda. Allah'a şükür ki Allah milletime böyle bir başarı nasip eylemiş. Süper medeniyet olarak tarih derslerinde sadece savaşlar değil Osmanlı medeniyeti okutulmalı. Avrupalı ve amerikalı bilge tarihçiler süper medeniyet olarak görüyor Osmanlıyı. Amerika ne kadar taklit etse tırnağının tozuna ulaşamaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?