Patlamayı gerçekleştiren şüpheli görüntülendi

Tayland'da en az 22 kişinin öldüğü patlama sonrası bir şüpheli kameralara yansıdı.

Patlamayı gerçekleştiren şüpheli görüntülendi
Patlamayı gerçekleştiren şüpheli görüntülendi
GİRİŞ 18.08.2015 13:42 GÜNCELLEME 18.08.2015 13:42

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta dün yerel saatle 19:00 civarında büyük bir patlama yaşandı. Her gün binlerce turistin ziyaret ettiği Erawan Tapınağı yakınlarında bir motosiklete konan bombadan kaynaklandığı tahmin edilen patlamada, en az 22 kişi hayatını kaybetti.

Olayı "Tayland'ın yaşadığı en kötü saldırı" olarak nitelendiren Başbakan Prayuth Chan-ocha, güvenlik kamerası görüntülerinde bir şüphelinin belirlendiğini açıkladı. Tayland polisi tarafından yayınlanan görüntülerde, sarı tişörtlü bir adam, elindeki çantayı patlamanın yaşandığı bölgeye bırakıyor.

ŞÜPHELİYİ ARIYORLAR

Reuters'ın haberine göre; Bangkok'un merkezinde meydana gelen patlamada, 8'i turist, 22 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı. Başbakan Prayuth Chan-ocha, bugün yaptığı açıklamada, yetkililerin, patlama alanındaki güvenlik kamerasında görülen bir 'şüpheli'yi aradığını söyledi.

Başbakanlık'ta gazetecilere açıklamalarda bulunan Chan-ocha, "Kameraların kontrol edilmesi emrini verdim, çünkü bir şüpheli var, fakat kim olduğu belli olmuyor" dedi.

EN KÖTÜ SALDIRI OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Olayı Tayland'da şimdiye kadar yaşanan "en kötü saldırı" olarak nitelendiren cunta lideri Başbakan, şüphelinin Tayland'ın kuzey doğusundaki hükümet karşıtı gruptan olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

TURİZME ZARAR VERMEK İSTENİYOR

Ölenler arasında Çin, Hong Kong, Singapur ve Malezya vatandaşlarının bulunduğu belirtildi. AFP'nin haberine göre; Tayland Savunma Bakanı Prawit Wongsuwong, bombacıların turizme zarar vermek için 'yabancıları' hedef aldığını söyledi. Wongsuwong, "TNT'ydi. Bunu yapanın hedefinde yabancılar ve turizme, ekonomiye zarar vermek vardı" dedi.

Olayın hemen ardından Channel 9 televizyonuna konuşan Polis şefi Chakthip Chijinda, "ilk bulguların, tapınağın içindeki bir bombanın patlamaya neden olduğunu gösterdiğini" ifade etmişti.

PATLAMA MOTOSİKLET İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AFP'ye konuşan bir kurtarma görevlisi de "Bombaydı, Bir motosikletin içinde olduğunu düşünüyorum... Çok büyüktü, cesetlere baksanıza" dedi. Aek Angsananond adlı üst düzey bir polis yetkilisi ise Reuters'a yaptığı açıklamada, patlamanın motosiklete yerleştirilen bir bombadan kaynaklandığını söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi