Kerimov'un kızının 2.5 milyar TL'sine el kondu

Özbekistan başkanı İslam Kerimov’un kızı Gülnara Kerimova'nın yolsuzluk iddiaları üzerine İsviçre'deki banka hesapları bloke edildi.

Kerimov'un kızının 2.5 milyar TL'sine el kondu
Kerimov'un kızının 2.5 milyar TL'sine el kondu
GİRİŞ 24.08.2015 13:25 GÜNCELLEME 24.08.2015 13:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gülnara Kerimova’nın İsviçre'nin muhtelif bankalarında bulunan toplam 800 milyon İsviçre frakının ülkenin federal savcısı tarafından bloke edildiği duyuruldu.

Bu karara gerekçe olarak da Kerimova’nın kara para akladığı ve yolsuzluğa karıştığı iddiası gösterildi. Kerimova hakkında özellikle Özbekistan’da telekomünikasyon ihalelerinde yapılan yolsuzluk şüphesiyle ilintili olduğu gerekçesiyle bu bloke işleminin yapıldığı belirtildi.

Bu arada Gülnara Kerimova Cenevre Birleşmiş Milletler Örgütü’nde Özbekistan Daimi Temsilcisi olarak görev yapmakta olduğu için, kendisinin diplomatik dokunulmazlık zırhının ardına saklanmaya çalıştığı iddia edildi.

Ancak İsviçre Federal Mahkemesi savcısı bu dokunulmazlık talebini reddederek Kerimova’nın İsviçre bankalarında bulunan 800 milyon İsviçre franklık hesaplarını bloke etme kararı verdi.

YORUMLAR 4
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    80 bin degil 800 bin degil 800 milyon. Bu ne yaaaaa Ac gözlülükte sinir tanimaz olmuslar. Kul hakki yiyeni rabbim basil biliyorsa öyle yapsin.
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kerimov ve ailesi özbekistanın çapulcuları ve küresel baronların hizmetcileridirler müslüman halka kan kusturuyorlar
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    yiyen yiyene garibanın hakkını
    Cevapla
  • orhun 8 yıl önce Şikayet Et
    Din düşmanı kerimov ailesi neden din düşmanı anlamak zor deil.Bizdede din karşıtları 95 yıldır çalıp çırptı ülkeyi.Şimdi çalamayınca böğürüyorlar.Milletin parasını yedirirsen ülkeni sömürge yaparsan dostun olurlar.Büyük türkiye dersen silahımı kendim yaparım dersen diktatör derler..Ders alan vardır umarım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço