S. Arabistan ve Rusya'dan işbirliği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz Al Suud ile Soçi'de görüştü.

S. Arabistan ve Rusya'dan işbirliği
S. Arabistan ve Rusya'dan işbirliği
GİRİŞ 12.10.2015 11:31 GÜNCELLEME 12.10.2015 11:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Prens ve Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman ile Putin arasındaki görüşmede iki ülkenin Suriye konusunda askeri ve istihbarat servislerinin işbirliği yapmasında mutabık kalındı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Rusya'nın Suriye'de vurduğu hedefler konusunda Suudi Arabistan'ın endişelerini anladığımızı ve bu türlü soru işaretlerini ortadan kaldırmak için iki ülkenin askeri ve istihbarat servislerinin mümkün olduğunca yakın işbirliği kurmasına hazır olduğumuzu aktardık" dedi.

Lavrov, Suriye konusunda Suudi Arabistan'la yakın işbirliği içinde olduklarını belirterek, "Suriye'de teröristlerin amaçlarına ulaşmaması ve ülkede ulusal uzlaşının sağlanması konularında hemfikiriz" değerlendirmesinde bulundu. 

Rusya'nın Esad konusundaki tutumunu tekrar ettiğini ifade eden Lavrov, "Bugünkü görüşmenin ardından, siyasi çözüme doğru nasıl ilerlenmesi konusunda birbirimizi daha iyi anlıyoruz" ifadesini kullandı. 

Lavrov görüşmede ayrıca, askeri teknik alandaki işbirliği ve İsrail-Filistin ilişkilerinin de değerlendirildiğini kaydetti.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile Suriye konusunun ele alındığı Selman-Putin görüşmesinde Suudi Arabistan'dan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Sağlık Bakanı Halid Falih, Rusya tarafından da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve diğer üst düzey yetkililer hazır bulundu.

Selman görüşmede, "Suudi Arabistan, kardeş Suriye halkının taleplerinin gerçekleştirilmesi ve Suriye kirizinin Cenevre-1 Bildirisi ilkeleri gereğince çözülerek halkın yaşadığı drama son verilmesinden yanadır" dedi.  
Selman 18 Haziran'da Rusya'ya düzenlediği resmi ziyarette de Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelmişti.

YORUMLAR 1
  • T.C 8 yıl önce Şikayet Et
    arap hainli diye bosa demiyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız