Rusya'dan Afganistan'a 10 bin kalashnikov!

Rusya, Afganistan'da Taliban ve IŞID'e bağlı gruplarla mücadele aktif destek talebinde bulundu.

Rusya'dan Afganistan'a 10 bin kalashnikov!
Rusya'dan Afganistan'a 10 bin kalashnikov!
GİRİŞ 29.11.2015 11:01 GÜNCELLEME 29.11.2015 14:29
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Bu çerçevede 10 bin AK-47 Rus yapımı kalashnikov Afgan güçlerine hibe olarak teslim ediliyor.

Rusya Federasyonu Büyükelçisi Alexander Mantytskiy, Afganistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Mohammea Hanif Atmar'la gerçekleştirdiği görüşmede Rusya'nın Afganistan'a terörle mücadele için aktif desteğe hazır olduğunu iletti. 

Rus büyükelçi, ülkesinin Afganistan'ın anti terör faaliyetlerini Afganistan'ın güvenli ve barışçıl bir atmosfere kavuşması için desteklemeyi sürdürecekleri mesajını verdi.

Afgan Ulusal Güvenlik Danışmanı Atmar, ülkesinin terörle mücadelede komşu ve bölge ülkelerin işbirliği ile desteğine ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, Rusya'nın bu konudaki destek talebinin kendileri için önemli olduğunu ifade etti. 

Öte yandan Rusya Kabil'e terörle mücadeleye destek Afgan güvenlik güçlerinin kullanımı için 10 bin AK-47 Rus yapımı kalashnikov tüfeği teslim etme kararı aldı. Silahların bu hafta teslim edilmesi bekleniyor. Afganistan'ın Rusya ile daha fazla silah ve saldırı helikopteri almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi.

YORUMLAR 22
  • Tural Badal 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz Afkanlstanda ki zenginkige sahiplenmek ve Cinin oradan ortadogu enerjisine ulasa bilmesini engellemek yoksa daha rusyaya enerji bagliliglndan kurtula biler ve otesi Turkiye orta asya baglarlnl orada kontrole alma cabasl,bu tum Turk dunyaslna yonelmis bir savastlr,putin ustun teknoliji silahlarlna guvenerek isgallere basladl, hitlerde oyle dusundu ve yanlldl.
    Cevapla
  • kader 8 yıl önce Şikayet Et
    Üçüncü dünya savaşı rusla turkiyede çıkacak adam hazırlık yapıyor turkiyemin yardimina gelecek bütün insanları birbirine kirdiracak ki savaşta türkiye yalniz kalsin
    Cevapla
  • Hale 8 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun kötüler kahhar
    Cevapla
  • MİRZA 8 yıl önce Şikayet Et
    Sabrın sonu selâmet, Sabır hayra alâmet. Belâ sana kahretsin; Sen belâya selâm et! Felâh mı, onda felâh, Silâh mı, onda silâh. Sen de kim oluyorsun? Asıl sabreden Allah. N.F.K.
    Cevapla
  • Adem Delikan 8 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında Afganistan'ı işgal ederek ülkeyi bu hale getirdiniz şimdi kurtarmak istiyorlarmış.Allah sizi kahretsin pis ayyaşlar.
    Cevapla
  • Guney 8 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan'ın Rusya ile daha fazla silah ve saldırı helikopteri almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi...nasıl bir gerizekalılıktır bu:(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı