Rusya'dan tuhaf Tarkan teklifi!

Uçak krizinin ardından Türkiye’ye öfke duyan Rus siyasilerden tuhaf teklifler gelmeye devam ediyor. İşte bir örnek daha...

Rusya'dan tuhaf Tarkan teklifi!
Rusya'dan tuhaf Tarkan teklifi!
GİRİŞ 02.12.2015 06:24 GÜNCELLEME 02.12.2015 06:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre; Moskova şehir meclisi üyesi Yevgeniy Gerasimov, yaptırımların sadece ekonomik olmasını değil, kültüre de yansıtılması gerektiğini dile getirdi.

Meclis oturumunda konuşan Gerasimov, “Televizyonlarda abuk sabuk Türk dizileri gösteriliyor. Bence ilk adımda ‘Muhteşem Yüzyıl’ yasaklanmalı. Bu dizi zaten izlenmeye değer değil” dedi. Gerasimov’un teklifini haberleştiren gazete, konuyu alaya alarak, “Bize göre sadece ‘Muhteşem Yüzyıl’ değil, Tarkan’ın parçaları da yasaklanmalı. Sonra Rusya’nın ünlü ‘Hor Turetskova’ (Türkoğlu korosu) var. Koro köküne kadar Rus asıllı şefinin soyadı “Türkoğlu” olduğu için şansı hiç yok. Sonra İngilizce’de hindi ile Türkiye aynı anlama geldiği için hindi eti de yasaklansın. Ayrıca Türk kahvesine de hemen başka bir ad bulmalıyız” önerilerine yer verdi.

Suriye de yasaklamıştı

Türk dizileri 75 ülkede 400 milyon kişi tarafından seyrediliyor. Daha önce şiddet ve terör öğeleri içermesi, ahlaka aykırı bulunması gibi sebeplerle Suudi Arabistan, Tacikistan, Azerbaycan, Makedonya ve Mısır’da gösterimden kaldırılmıştı. Son olarak Suriye’de iki ülke arasındaki gerginlik sona erene kadar Türk dizilerinin gösterilmesi ve dublajı yasaklandı.

‘Türkiye’deki Rus öğrenciler gelsin!’

Rusya Eğitim Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasındaki bilimsel işbirliğinin sonlandırılması amacıyla tasarı hazırladığını açıkladı. 44 Rus üniversitesinin de Türk üniversiteleriyle işbirliğini durdurduğu belirtildi. Rusya Eğitim Bakanlığı Basın Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Türk eğitim kurumlarıyla olan işbirliği ya tamamen sonlandırdı ya da askıya aldı. Rusya İnnovasyon İşbirliği Fonu da TÜBİTAK ile ortak yarışmalar düzenleme planını erteledi. Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasında ayrıca Türkiye’de eğitim gören Rus değişim öğrencilerinin de ülkelerine geri çağrılacağı belirtildi. Türkiye’deki Rus öğrencilerin sayısının ‘100’den daha az’ olduğu söylendi. Rusya’daki 123 yüksek öğretim kurumunda ise 1030 Türk öğrenci öğrenim görüyor.

YORUMLAR 27
  • Garip 8 yıl önce Şikayet Et
    ne uçakmış be!
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    çok ta umrumzda yüzyılı izlemzseniz darılırız güceniriz aman ha sakın :: :: saçmalık bu yaaa kanı bozuk mokof dölleri
    Cevapla
  • ben de haklıyım 8 yıl önce Şikayet Et
    Gökteki ay ve yıldızları da yasaklasınlar bari. Malum, Türk Bayrağını çağrıştırıyor. Resmen propaganda bu!!!
    Cevapla
  • vitindiş 8 yıl önce Şikayet Et
    meğer 7 den 70'e çok boş bir ülkeymiş rusya :D
    Cevapla
  • Salih 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Muhteşem Yüzyıl konusunda haklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!