IŞİD militanları ilk kez gösterildi

Niğde’de 1 polis ve 1 askeri şehit eden 3 IŞİD militanının yüzleri, ilk kez dünkü duruşmada görüntülü sistemde net olarak gösterildi.

IŞİD militanları ilk kez gösterildi
IŞİD militanları ilk kez gösterildi
GİRİŞ 21.01.2016 10:01 GÜNCELLEME 21.01.2016 10:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

20 Mart 2014’te  Niğde’nin Ulukışla ilçesinde rutin yol kontrolünde bir taksiyi durdurmak isteyen güvenlik güçlerine ateş açarak  Jandarma Astsubay Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban’ı şehit edip kamyon şoförü Turan Yaşar’ı öldüren zanlılarla ilgili davaya dün devam edildi.

Niğde Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 4’ü tutuklu, 2’si firari 11 sanıklı davanın duruşmasında IŞİD’ci sanıkların savunmaları tutuklu bulundukları Ankara Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’ne yapılan SEGBİS bağlantısı ile sesli ve görüntülü olarak alındı.

TAKAS İDDİALARINA CEVAP

IŞİD tarafından  Irak’ta rehin tutulan 49 Türk vatandaşının 20 Eylül 2014’te serbest bırakılması karşılığında takas olarak kullanıldığı iddia edilen ve daha önceki duruşmalarda yüzleri kamerada net olarak görülemeyen sanıklar Benyamin Xu, Çendrim Ramadani ile Muhammed Zakiri’nin yerlerini mahkeme Başkanı Onur Yerdelen birkaç kez şehit yakınlarına sorarak değiştirdi. Sık sık şehit yakınlarına ‘Yüzlerini iyi görebiliyor musunuz?” diye sorarak sanıkların yüzlerinin net görünmesini sağlayan Başkan Onur Yerdelen, “Kalbiniz rahat olsun. Bir takas lafı almış başını gidiyor. Yine bugün bir yerde yazmışlar. Sanıklar, işte burada huzurda. Sanıklar suçlu çıkarlarsa cezalarını çekecekler” dedi. Mahkeme heyeti, saldırıda yaralanan mağdurların organ kaybı olup olmadığı yönündeki raporların beklenmesi için duruşmayı 17 Mart’a erteledi.

YİNE KONUŞMADILAR

Haklarında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet istenen Benyamin Xu, Çendrim Ramadani (fotoğraftaki) ile Muhammed Zakiri, mahkeme başkanının sorulara neden cevap vermedikleri yönündeki sorulara da yanıt vermedi.

YORUMLAR 1
  • cihangir 8 yıl önce Şikayet Et
    asker ve polisi şehit etmek bir tarafa, zerre kadar zarar veren kim olursa olsun çok katı ve farklı cezalar çekmesi lazım. buna göre yeni kanun olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!