Rusya'dan Türkiye karşıtı bir hamle daha

İzvestiya gazetesi Rusya ve Türkiye arasında 1921'de imzalanan Moskova anlaşmasının iptal edilmesinin gündeme geldiğini yazdı.

Rusya'dan Türkiye karşıtı bir hamle daha
Rusya'dan Türkiye karşıtı bir hamle daha
GİRİŞ 08.02.2016 13:29 GÜNCELLEME 08.02.2016 13:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Rusya, Türkiye karşıtı adımlara bir yenisinin eklenmesi talep edildi. Komünist Parti'den milletvekilleri Valeriy Raşkin ve Sergey Obuhov, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a birer mektup yazıp Türkiye'yle imzalanan Dostluk ve Kardeşlik Anlaşması'nın (Moskova Anlaşması) iptal edilmesini istedi. 

''YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ''

Gazeteye konuşan Obuhov "Türkiye'nin saldırganlığının arttığı bu dönemde ülkemiz ve müttefiklerimiz için dezavantajlı olan tüm Rus-Türk anlaşmalarının hukuki olarak yeniden değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
 
‘RUSYA'NIN ÇIKARLARINA CEVAP VERMİYOR'
 
İzvestiya'ya göre Komünist vekillerinin bu girişimi Adil Rusya partisinden de destek görüyor. Adil Rusya milletvekili Oleg Paholkov da İzvestiya'ya yaptığı açıklamada, Moskova Anlaşması'nın Rusya'nın çıkarlarına cevap vermediğini söyledi.
 
Gazetenin verdiği bilgiye göre Azerbaycan, Ermenistan ve Gürcistan'ın katılımı olmadan imzalanan Moskova Anlaşması, Türkiye'nin bu ülkelerle olan kuzeydoğu sınırını belirlemişti.

YORUMLAR 20
  • afyonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    biz zaten yok saymıştık o madddeleri.
    Cevapla
  • keamu 8 yıl önce Şikayet Et
    bence ukraynaya ile birlik olup kırıma girelim, kırım türkleride orda bize yardım ederler, rusları ordan kolayca çıkarırız..rus kırımı geri almak için uğraşırken, suriyede özgür suriye ordusu harekete geçip mevzilerini geri alır.ama bundan da önce bütün ruslara mail atıp haklı olduğumuzu iyce anlatmalıyız, rus halkı dostumuz,putin düşmanımızdır, dersek rus halkıda putine karşı isyan edecektir.
    Cevapla
  • yozgat 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc. bizi dostlarımızdan korusun.Biz düşmanlarımızı hallederiz.
    Cevapla
  • tarhana 8 yıl önce Şikayet Et
    hemen görüşme talep edelim
    Cevapla
  • izci 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten amaci türkiyeye girmek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı