Tayland’da kimyasal gaz zehirlenmesi: 8 ölü

Tayland’da bir bankada yangın söndürücü kimyasalların yanlışlıkla devreye girmesi sonucu 8 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

 Tayland’da kimyasal gaz zehirlenmesi: 8 ölü
Tayland’da kimyasal gaz zehirlenmesi: 8 ölü
GİRİŞ 14.03.2016 12:29 GÜNCELLEME 14.03.2016 12:29

Siam Commercial Bank (SCB) adlı bankada dün akşam saat 21:30 sularında başlayan olayla ilgili bankanın yaptığı ilk açıklama “yangın veya patlama yok” şeklinde oldu.

Banka yetkilileri binanın altından yukarıya doğru çıkan gazların bulunduğunu ve bununda yangın sisteminden kaynaklandığını belirtti. Açıklamaya göre banka bir müteahhit firmadan yangın söndürme sistemlerini geliştirmesini istedi ve işlemler kısa bir süre önce tamamlandı. Yeni uygulanan yangın söndürme sisteminde havaya verilen kimyasallar oksijeni emiyor ve yangının büyümesini engelliyor.

Dün akşam bir anda devreye giren yangın söndürme sistemi oksijeni kısa süre içinde emdi ve çalışanlar oksijensiz kaldı. Sistemin harekete geçmesiyle birlikte olay yerine intikal eden itfaiyeciler ise binanın içine ve özellikle sıkı güvenlik tedbirleri sebebiyle binanın alt katlarına inmekte çok zorlandı. İlk 20 dakika içerisinde 3 kişi bilincini yitirmiş halde bulundu ve dışarıya çıkarıldı. İkinci 20 dakika da ise olayın boyutu iyice ortaya çıktı. Toplamda 7 kişi hastaneye kaldırılırken, havasızlıktan boğularak ölen 8 kişinin de cansız bedenlerine ulaşıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!