Lunapark saldırganı çantasını çivi ile doldurmuş

Pakistan’ın Lahor kentindeki bir lunaparka gerçekleştirilen saldırıda canlı bombanın çantasını çivi ile doldurduğu öğrenildi.

Lunapark saldırganı çantasını çivi ile doldurmuş
Lunapark saldırganı çantasını çivi ile doldurmuş
GİRİŞ 28.03.2016 14:00 GÜNCELLEME 28.03.2016 14:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Pakistan'ın Lahor kentinde dün Paskalya kutlaması için lunaparkta eğlenen çocuklar hedef alındı. Bir canlı bombanın üzerindeki 20 kilogram patlayıcıyı havaya uçurması sonucu meydana gelen patlamada 70 kişi öldü, 340 kişi de yaralandı.

25 yaralının durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği ifade ediliyor. 

Pakistan basını, intihar saldırısında hayatını kaybeden çocuk sayısının 29 olduğunu belirtiyor. 

ÇANTASINI ÇİVİYLE DOLDURMUŞ

Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da "Gülşen İkbal" adlı lunaparktaki saldırının detayları ortaya çıkıyor. Canlı bombanın gövdesine 20 kilogram patlayıcı madde bağladığı ve patlamının etkisini artırmak için sırt çantasını çiviyle doldurduğu iddia edildi. 

Paskalya tatili nedeniyle lunaparka eğlenmeye gelen Hristiyanların hedef alındığı saldırıyı Pakistan Taliban'ına bağlı Cemaat-ul Ahrar grubu üstlendi.

HRİSTİYANLAR HEDEF ALINDI

Yerel medyada, saldırının olduğu alanda Paskalya bayramını kutlayan Hristiyanların yoğun olduğu bilgisi de yer aldı.

Örgütten de hedefin Hristiyanlar olduğuna yönelik bir açıklama geldi. Ayrıca, saldırıların devam edeceği tehdidinde bulunuldu.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK

Pazar tatili nedeniyle lunaparkın oldukça kalabalık olduğu, saldırıda ölen ve yaralananların çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi.

Lunaparkta düzenlenen saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif üst düzey yetkililer ile dün gece saatlerinde güvenlik toplantısı yapmıştı.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Saldırı sonrası Pakistan Başbakanı Navaz Şerif üç günlük yas ilan etti.

Taliban'ın Pakistan kolu yıllardır ülkede benzer terör saldırıları düzenliyor. 2014 yılında askeri bir okula düzenlenen intihar saldırısı sonrası Pakistan'da terör olaylarında bir gerileme yaşandı. Pakistan'ın kültür başkenti olarak bilinen Lahor'da son yıllarda terör eylemlerine pek rastlanmıyordu.

YORUMLAR 17
  • anKARA-pakistan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne hıristiyanı be saldırıda bir sürü insan ölüyor ölen 3 5 tane hıristiyan olunca bu saldırılar hıristiyanara deniyor nah hıristiyanlara yapılıyor orda bir o kadar da müslüman öldü o halde bizde diyoruz ki gerçek bu direkt olarak müslümanlar hedef alındı
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu işte büyük tuzak var. Allah ise tuzak kuranların en hayırlısıdır.
    Cevapla
  • Zeynep 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi masum insan ne suçları vardı? allah kahretsin bnu yapanları
    Cevapla
  • Elvin 8 yıl önce Şikayet Et
    70 kişi hristiyanın acısını Pakistan çok ağır ödeyecek. Açıktan Türk'e destek veren Pakistan'ın üzerinde anlaşılan bambaşka bir oyun oynanıyor. Allah Pakistanlı müslüman kardeşlerimizi korusun! Böyle düşündüğüme neden var. Euronews kanalı hiçbir müslümanın cenaze törenini göstermemiş. Fakat bugün hıristiyan cenaze töreni ve ağlayan anne vs. gibi hıristiyanlara manevi etki edecek bir haber gördüm no comment adı altında!
    Cevapla
  • adı anarşi,terör 8 yıl önce Şikayet Et
    Ye'cüc ve Me'cüc,daha başlangıç
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi