Sri Lanka'da yetimlerin yüzü İHH ile gülüyor

İHH, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Sri Lanka’da yetim ailelerini kalkındırmaya yönelik bir dizi projenin açılışını gerçekleştirdi.

Sri Lanka'da yetimlerin yüzü İHH ile gülüyor
Sri Lanka'da yetimlerin yüzü İHH ile gülüyor
GİRİŞ 22.04.2016 10:23 GÜNCELLEME 22.04.2016 10:23

Güney Asya'dan Hint Okyanusu'na düşen bir gözyaşı damlası olarak anılan ülke Sri Lanka'ya giden İHH ekibi, ilk gün programında Türkiye Büyükelçisi Tunca Özçuhadar ile bir araya geldi. Daha sonra Puttalam şehrinde ülke genelinde bakımı üstlenilen 1450 yetimin bir araya geldiği bir yetim buluşması gerçekleştirildi.

Türkiye ve Sri Lanka bayrakları milli marşlar eşliğinde göndere çekildiği program yetim çocukların aylarca büyük zahmetler içinde hazırladığı gösterilerle devam etti.

Büyük beğeni ile izlenen gösterilerde her türlü duygu yaşandı. Kimi zaman güldüren etkinler sahnelenirken zaman zaman düşündüren ve duygusallaştıran diyaloglara şahit oldu izleyiciler.

ETKİNLİKLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Yüzlerinden tebessüm eksik olmayan yetim çocuklar aylarca uğraşlarının sonucunda hazırladıkları onlarca gösterileri sundu. Etkinlik büyük beğeni topladı. Program, yetim çocukların hazırladıkları oyun ve yapılan spor müsabakalarıyla sona erdi. Oyun sonrası yetim çocuklara akika dağıtımı, çeşit çeşit oyuncak ve kırtasiye yardımı yapıldı.

YETİM AİLELERİ KALKINDIRMA PROJELERİ

Bu arada Puttalam’daki bir köyde bakkal açılışı gerçekleştirildi. Yine aynı köy içerisinde iki aileye 2'şer tane keçi teslimi yapıldı. Keçilerin barınması için özel olarak hazırlanan yerde teslim gerçekleşirken yetimlerin mutluluğu görülmeye değerdi. Yetim aileye balık değil balık tutması için tekne teslim edildi. Tekne ile ilk balığa çıkan ise yine İHH ekibi oldu.

TAK TAK SESLERİ HEYETİ KARŞILADI

Daha sonra Kattankudy şehrine geçen İHH ekibi, sopalarla gerçekleşen, her yana 'tak tak' seslerin yükseldiği Sri Lanka'nın yerel oyunuyla karşılandı. Birbirinden özel gösteri ve etkinliklerin ardından sahne doldu taştı. Omuzlara alınan yetimlerle bu güzel anların tadı çıkarıldı.

'HER ZAMAN MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ'

Burada İHH adına bir konuşma yapan Genç İHH Hanımlar Koordinatörü Hatice Naç, her zaman dini kardeşliğin yaşatıldığına vurgu yaparak her an Müslüman kardeşlerinin yanında olacaklarını söyledi. Etkinliğin ardından iki yetim aile yuvalarına kavuştu. İHH tarafından yaptırılan evler dualarla kurdeleler kesilerek açıldı. Önceki yaşadıkları yerler adeta insanın içini sızlatırken süslenmiş yeni evlerinin dualarla açılışı en çok anne ve yetim çocuklarını mutlu etti.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE AÇILIŞ

Buradaki program sahilde yetim çocuklarla oyun, akika dağıtımı, oyuncak ve kırtasiye teslimiyle sona erdi. Ertesi gün ise Nintavur bölgesindeki bir Müslüman köyde bir bakkal açılışı yapıldı. Yetim çocukların annesi, İHH heyetinin bakkalı açtığı anlarda gözyaşlarına hakim olamadı. Anne, kadın heyete sıkı sıkı sarılarak dua etti.

Serendip Vakfı tarafından yapılan Meryem Külliyesi'nin çalışmaları da İHH ekibince yerinde incelendi. Nintavur'daki yerleşke Temmuz ayında hazır hale gelecek. İHH ekibi bu kez İHH tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan devlet hastanesinin su kesilmesi durumunda hızır gibi yetişen su kuyusunu inceledi.

EVİN GEÇİMİNİ ANNE SAĞLAYACAK

Ayrıca Palamanavi köyünde aileye keçi teslimi yapıldı. Central Camp'ta yine bir aile evine kavuştu. Evin özenle süslenişi dikkat çekerken, kız çocuklarının yüzündeki mutluluk ve sevinç heyeti duygulandırdı. Hemen ardından bir bakkal açılışı daha gerçekleştirildi. İlk alışverişi yapan ise İHH ekibi oldu. Yetim bir aileye pirinçten un üreten makine teslimi yapıldı. Anne, kendisinin ve çocuklarının geçimini makineden ürettiği unu satarak sağlayacak.

TÜRKİYE'YE KUCAK DOLUSU SELAM

Program sonunda sahne yine doldu taştı. Çocuklar omuzlara alındı. Türkiye'ye selam gönderildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!