Nizami'nin oğlundan Türkiye'ye teşekkür

Bangladeş'te idam edilen İslam alimi Nizami'nin oğlu Rahman, Türkiye'nin ve Erdoğan'ın tavrı için teşekkür etti.

Nizami'nin oğlundan Türkiye'ye teşekkür
Nizami'nin oğlundan Türkiye'ye teşekkür
GİRİŞ 30.05.2016 12:44 GÜNCELLEME 30.05.2016 12:44

Bangladeş’te hükümetin kurduğu savaş suçları mahkemesinin kararıyla bu ay başında idam edilen muhalefetteki Cemaat-i İslami Partisi’nin lideri Motiur Rahman Nizami’nin oğlu Muhammed Nakibur Rahman, babasının idamına gösterdiği tepkisi nedeniyle Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir olduklarını söyledi.

Rahman, ABD’nin Maryland eyaletinin Baltimore kentinde Kuzey Amerika İslam Camiasının (ICNA), Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile ortaklaşa düzenlediği, binlerce Müslümanı bir araya getiren yıllık konferansına katıldı.

Konferansta Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın da katıldığı bir toplantının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Rahman, babası Nizami’nin idam edilmesinden dolayı üzüntü duyduğunu ancak sonrasında gösterilen tepki ve ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Rahman, şunları kaydetti:

“Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği tepki, Türkiye’nin Bangladeş Büyükelçisini Türkiye’ye geri çağırması eşsiz bir davranıştı. Diğer Müslüman ülkelerin de aynısını yapmasını bekledik. Erdoğan, birçok konuşmasında idam cezasına karşı çıktığını belirten Avrupa Birliği’ne (AB) de tepkisini gösterdi. AB, sadece inancı nedeniyle idam edilen babam hakkında hiçbir şey söylemedi. Erdoğan, AB’nin ikiyüzlülüğüne de tepki verdi. Ayrıca, birçok konuşmasında Türk halkının da en samimi tepkisini dile getirdi. Bangladeş halkı olarak bunun için müteşekkiriz.

Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar. Bizim Türkiye’den gördüğümüz şey de işte bu. En kısa süre içinde İslam dünyasının tüm baskılara karşı birleşmesi için dua ediyoruz. Sadece Bangladeş’te değil, Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, Myanmar’da, dünyanın diğer her yerinde Müslümanlar birleşmeli.”

Bangladeş’te son olarak üç kişi hakkında daha idam cezası verildiği haberini aldıklarını belirten Rahman, bu kişilerin her an idam edilebileceğini söyledi.

Rahman, “İdamlar olmadan önce tepki göstermeliyiz. Daha çok idamlar olduktan sonra tepkiyi görüyoruz. Bu tepkinin iktidardakilerin vicdanına ulaşmasını ve bundan sonraki idamların yapılmamasını ümit ediyoruz.” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı