Kabil'de intihar saldırısı: 61 ölü

Afganistan'ın Başkenti Kabil'de gerçekleştirilen intihar saldırısında 61 kişi öldü, 207 kişi yaralandı.

GİRİŞ 23.07.2016 15:54 GÜNCELLEME 23.07.2016 17:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Afganistan'ın başkentinde sokağa çıkan on binlerce Şii Hazaranın yürüyüşünde iki IŞİD militanı üstlerindeki bombaları infilak ettirdi. Cesetlerin sokaklara saçıldığı saldırıda en az 61 kişinin öldüğü, 207 göstericinin de yaralandığı bildiriliyor.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Şii Hazaraların gösterisinde düzenlenen intihar saldırısında en az 61 kişi öldü. Terör örgütü IŞİD'in kendi haber ajansı aracılığıyla üstlendiği saldırıda resmi açıklamaya göre 207 insan da yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

İntihar saldırganları, mahallelerine elektrik hattı çekilmesi için sokağa çıkan on binlerce Hazaranın arasında üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdi. Patlamanın etkisiyle onlarca kişi savruldu, sokaklar kan gölüne döndü.

Ambulanslar gösteri alanından hastanelere sürekli yaralı taşıdı. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Muhammed İsmail Kavusi, en az 61 göstericinin hayatını kaybettiği saldırıda tüm ceset ve yaralıların hastanelere getirildiğini söyledi.

IŞİD'in haber ajansı olarak bilinen Amak, Şiilerin toplandığı gösteride iki militanının kendilerini patlattığını duyurarak saldırıyı üstlendi.

Şii Hazaralar, Afganistan'da nüfusun yüzde 9'unu oluşturuyor.

 

YORUMLAR 10
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    artık, bu patlamalar, amerikada israilde ve diğerlerinde olsun, neden hep müslüman ülkelerinde oluyor.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    hep aynı oyun cıa' ın ortadoğu yöneticeleri planlar patlatır sonra en yeni kurdukları terör örgütünün üzerine atarlar.... hem müslümanları biribirine düşürürler hemde o bölgede istedikleri her ne ise onu elde etmeye çalışırlar ama merak etmesinler bu düzen hep böyle devam etmez... kendi sonlarını hazırlıyorlar. Allah zalimlere istikamet vermez....
    Cevapla
  • ahali 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD nereye barış getirdim dediyse ülke bu hale geliyor ona göre ülkenize sahip çıkın
    Cevapla
  • Akıl 7 yıl önce Şikayet Et
    Kuran'ın ilk emri OKU! Müslümanlar kuran'ı bile okumuyor. Abuk sabuk adamların peşinde koşuyor. Okuyun anlayın ne kadarını anlarsanız o kadarından sorumusunuz. Aracı koyarsanız araya Allah intikamını alır. Örnek Fetö
    Cevapla
  • Bayram 7 yıl önce Şikayet Et
    xxx yazan kardeşim, müslümanlar hangi kafayı değiştirmedikçe? yazar mısın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi