Tayland'da şoke eden patlamalar

Tayland'ın farklı turistik bölgelerinde peş peşe infilak eden bombalar dört kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı.

GİRİŞ 12.08.2016 11:29 GÜNCELLEME 12.08.2016 11:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tayland, dün akşamdan bu yana art arda patlayan bombalarla sarsıldı. İlk saldırılar, başkent Bangkok yakınlarındaki tatil beldesi Hua Hin'de dün gece düzenlendi. Çifte bombalı saldırıda bir kişi öldü.

Cuma günü ise Hua Hin hedefteydi. Phuket Adası'ndaki ünlü Patong Plajı bombaların patladığı yerler arasında.

Bunun dışında Trang ve Surat Thani gibi yerlerinde aralarında bulunduğu farklı tatil yörelerinde de bir dizi patlama yaşandı.

Saldırılarda şimdilik ölü sayısı dört, çok sayıda yaralı hastanelere taşındı. Son açıklanan yaralı sayısı 35.

Patlamaları henüz kimse üstlenmedi ancak ayrılıkçı grupların saldırıları düzenlediğinden şüpheleniliyor. BBC, Bangkok'taki muhabirine dayandırdığı haberinde şüphelerin ülkenin güney eyaletlerinde Tayland ordusuna karşı savaşan ayrılıkçı Müslüman Malay gruplar üzerinde yoğunlaştığını bildiriyor.

Polis Sözcüsü Piyapan Phingmuang, düzenlediği basın toplantısında bombalı saldırıların terör ile bağlantılı olmadığını açıkladı. Phingmuang, "Tayland'ın kimseyle bölgesel ya da dini sorunu yok. Bunun bir iç sabotaj eylemi olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Başbakan Prayuth Chan-ocha, "Bombalar kaos ve karmaşa yaratmayı hedefliyor. İnsanları daha fazla paniğe sevk etmemeliyiz" dedi.

Tayland'da 2014'te generaller darbeyle yönetime el koymuş ve cunta lideri Prayuth Chan-ocha başbakan olmuştu.

Turizm, Tayland ekonomisinin bel kemiğini oluşturuyor. Ülkeye 2016'da 32 milyon turistin gelmesinin beklendiği açıklanmıştı.

Geçen yıl 17 Ağustos'ta başkent Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'daki Erawan Tapınağı yakınındaki düzenlenen bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.

Ülkenin güneyinde 12 yıldır süren çatışmalarda yaklaşık 6000 kişi öldü.

YORUMLAR 1
  • cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunuda Müslümanlara,İslama yıkmaya çalışıyorlar.Allahım senin dinine karşı bu nasıl bir kin ve düşmanlıtır.Ya Rab sen bu oyunları boşa çıkart.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı