Putin'den sonra Çin’den de Filistin'e destek

Çin Cumhurbaşkanı Jinping, BM’de düzenlenen Filistin toplantısına gönderdiği mesajda, Filistin halkının adil davasının kararlı destekçisi olduklarını bildirdi.

Putin'den sonra Çin’den de Filistin'e destek
Putin'den sonra Çin’den de Filistin'e destek
GİRİŞ 30.11.2016 09:54 GÜNCELLEME 30.11.2016 09:55

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping dün BM tarafından "Filistin Halkına Destek Uluslararası Günü" dolayısıyla düzenlenen toplantıya gönderdiği mesajda, Filistin halkının adil davasının kararlı destekçisi ve Filistin-İsrail barışının samimi arabulucusu olan Çin'in adil ve kalıcı barışın gerçekleştirilmesi için çaba sarfetmeye hazır olduğunu bildirdi.

ULUSLARARASI BİR MESELE

Xi Jinping mesajında Filistin meselesinin Ortadoğu sorununun çekirdeği olmanın yanı sıra bölgede barış için köklü problem olduğuna dikkat çekerek, sorunun uluslararası gündemin başlarına alınması gerektiğine işaret etti.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE DÖNÜLMELİ

İsrail ve Filistin'in azami şekilde ölçülü davranarak, gerginliğin tırmanmasını önlemesi gerektiğini ifade eden Xi Jinping, ilgili tarafların uzak görüşlü davranarak, siyasi karar vermek suretiyle barış görüşmesine bir an önce yeniden dönülmesine ve görüşmelerde sonuç alınmasına çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Xi, Çin'in Filistin-İsrail gerginliğini yumuşatmaya uğraş verdiğini belirten Xi, "iki devletli plan"ın bir an önce gerçekleştirilmesine yararlı tüm çabaları olumlu karşılayıp desteklediklerini kaydetti.

Çin Cumhurbaşkanı, Filistin halkının adil davasının kararlı destekçisi ve Filistin-İsrail barışının samimi arabulucusu olan Çin'in, BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyesi olarak, uluslararası toplumla birlikte, Ortadoğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı barışın gerçekleştirilmesi için yorulmadan çaba sarfetmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

PUTİN'DEN FİLİSTİN'E DESTEK

Önceki gün de Mahmud Abbas'ı Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla tebrik eden Putin, Moskova'nın 1967 sınırlarına tabi ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını desteklediklerini vurgulamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!