Rusya uçak düşürme emrini kimin verdiğini açıkladı

Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Araştırma Görevlisi Ruslan Kurbanov, Rus uçağının vurulma emrini kimin verdiğini açıkladı.

Rusya uçak düşürme emrini kimin verdiğini açıkladı
Rusya uçak düşürme emrini kimin verdiğini açıkladı
GİRİŞ 05.12.2016 08:26 GÜNCELLEME 05.12.2016 08:26
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Araştırma Görevlisi Ruslan Kurbanov, "24 Kasım'da Rus uçağını kim düşürdü, kim bu emri verdi? Bu talimatı ne Cumhurbaşkanı ne de Başbakan verdi. Bu talimatı İncirlik Üssü'nde nöbetçi olan bir albay verdi. Fiiliyatta da bu albay Gülen'in adamıydı" dedi.

Sputnik'ten Fuad Safarov'un haberine göre NTV'de Mesto Vstreçi (Buluşma Yeri) programında konuşan Rus uzman, İncirlik Üssü'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki rolüne şu ifadelerle işaret etti:

"Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin ardından Türk halkının NATO ile ilgili ne düşündüğü ortaya çıktı. Darbe girişimi hazırlıkları için İncirlik Üssü fiiliyatta Truva Atı görevi yaptı. Türkiye bu konuda bugün de tehlikeyi biliyor, görüyor. Fakat yakın zamanda Türkiye'nin NATO'dan ayrılacağını söylemek doğru olmaz."

‘TALİMATI GÜLENCİ ALBAY VERDİ'

Kurbanov, 24 Kasım 2015'te Suriye sınırında düşürülen Su-24 jetine ilişkin olaraksa şunları söyledi:

"Türkiye'de Gülen örgütünün toplumda oluşturduğu paralel yapı, iktidar merkezine ulaştı. Burada örgüte ABD de önemli yardımda bulundu. Bu örgüt fiiliyatta CIA'in bir ajan ağı. On yıllardır devlete sızdılar. Fethullah Gülen'in ABD'de oturma izni almasına CIA ajanları yardımcı oldu. 24 Kasım'da Rus uçağını kim düşürdü, kim bu emri verdi? Bu talimatı ne Cumhurbaşkanı ne de Başbakan verdi. Bu talimatı İncirlik Üssünde nöbetçi olan bir albay verdi. Fiiliyatta da bu albay Fethullah Gülen'in adamıydı. Rusya ve Türkiye'nin arasını bozmaya çalıştılar."

YORUMLAR 44
  • Iman 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz NATO ülkesi değil miyiz?.Suriyede savaşa girdik,pkk yla savaşıyoruz,pyd,isid,esedle savaşıyoruz.Neden NATO ulkeleri asker göndermiyor. Aslında yalnış bizde .Asker talep etmek lazim.Askere ihtiyaç yok ama onların siyasi desteğini almak için.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenın nato üyeliğinin sorgulandığı şu günlerden çok öncede türkiyenin natodan çıkma durumunun olacağını yazmışımdır.Bazı yorumcular benim bu durumu taa 2 sene önceden yazdığımı ve geçen senede sıklıkla azdığımı hatırlarlar. Bazı yorumcular ise yazdıklarımın çıkmasını kıskandıklar için işlerine gelmez.Cahiller bir kere şuraya yazdığını hangi ola gündeme geldi.Soruyrmbazı cahil yorumculara,onlar kendilerini biliyorlar.Utanmada yok sizde.Arsızlar.
    Cevapla
  • Duygu 7 yıl önce Şikayet Et
    Halep'teki katliamı gör Türkiye. Ne Rusya'dan ne de ABD den sağlıklı bir müttefik olur.Allah hepsini bildiği gibi yapsın.O kadar reziller ki, bu durumu fırsat bilip, insan kaçakçılığından kadın pazarlamasına kadar , çocuk istismarı ve resmen modern yağmacilik yapıyorlar.Halep eskiden ne idi , şimdi ne? Resmen bir soykırım seyrediyoruz. Nerede hani insanlığınız avrupa , abd , rusya , Çin , Iran? Demokrasi dersleri veriyorlardi. Sizin verdiğiniz o dersleri yüzlerce asır önce bile sizden daha iyi yapıyorduk. Tabi dünyaya böyle kafirler hukmettigi sürece dünya da savaş bitmez. O kadar sadistlerki kelimelerle , cümlelerle anlatmak yetmez. Kısaca insanlık şimdilik ölü bir tabir.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bir barut gibi bekliyor.Bir gün sabrı taşıyor.O zamanı görürmüüz görmezmiyiz bilemem.O zaman bütün dünya amerikanın rusya karşısındaki ezikliğini izleyecektir. Her şey para değildir.Çok paranın olması, en iyi silahı ben yaptım anlamına gelmez.Silah meselesi bir buluş keşif meselesidir.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Yine türkiyenin natodn ayrılma durumunu 2014 yıllarında yazdım.Bunu muhyiddii arabi hazretlerinin eserlerine dayanarak yazdım.2014 yıllarında gündem de olmadığı için,bu azıma pek rağbet görmedim.Fakat 2015 sonu ve hele 2016 yılı ayları bu dayanağı olan yazım her zaman öne çıktı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"