Arakan’da insanlık suçu işleniyor

Myanmar'da ordunun, önceki gün Müslümanlara (Rohingyalar) ait köylere düzenlediği saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti.

Arakan’da insanlık suçu işleniyor
Arakan’da insanlık suçu işleniyor
GİRİŞ 06.12.2016 16:03 GÜNCELLEME 06.12.2016 16:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Myanmar'da ordunun, ekim ayında sınır karakollarına düzenlenen saldırıların ardından çatışmalara sahne olan Arakan eyaletinde Müslümanlara (Rohingyalar) ait köylere düzenlediği saldırılarda 28 kişi öldü.

Resmi medyada yer alan haberlerde, cumartesi günü askere pusu kurulduğu, iki personel ve altı saldırganın öldüğü belirtildi. Bölgede çatışma çıkması üzerine düzenlenen hava saldırılarında da 28 Arakanlı Müslümanının öldürüldüğü kaydedildi.

SİSTEMATİK SÜRGÜN

Arakanlı Müslümanların hakları savunan eylemciler, hükümetin Arakanlı Müslümanları sistematik olarak köylerinden sürmeye çalıştığını ifade etti.

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) yayınladığı 22 Ekim-10 Kasım tarihli uydu görüntüleri de 430 evin yakıldığını gösteriyor.

TACAVÜZ, CİNAYET, KUNDAKLAMA

Birleşmiş Milletler heyeti, Arakan'daki Maungdaw ve Buthidaung kasabalarına düzenlediği ziyaretin ardından hükümete eyaletteki saldırılar ve askerlerin Arakanlı Müslüman kadınlara tecavüz edip öldürdüğü iddialarıyla ilgili bağımsız soruşturma açması çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • garip kul 7 yıl önce Şikayet Et
    arakan haberlerini dahada arttirip gundemde tutmaliyiz boylece oradaki zulmu durdurabilecek kisileri konuya cekebiliriz
    Cevapla
  • cemhani 7 yıl önce Şikayet Et
    ışıd iyi bir iş yapmak istiyorsa gitsin müslimanlara saldıran burmalıları hedef alsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı