Filipinler'de şiddet durmuyor

Filipinler’in başkenti Manila’da 47 yaşındaki Nora Acielo, sokak ortasında vahşice öldürüldü. Kimliği belirsiz silahlı bir adam Acielo'yu sırtından vurarak kayıplara karıştı.

Filipinler'de şiddet durmuyor
Filipinler'de şiddet durmuyor
GİRİŞ 08.12.2016 14:18 GÜNCELLEME 08.12.2016 14:18

Nora Acielo isimli 47 yaşındaki kadın çocuklarının güven içinde okula varabilmesi için onları okullarına götürüp eve geri getiriyordu. Filipinler'in başkenti Manila'da fakir bir mahallede yaşayan Nora Acielo çocuklarının hayatını bir gün daha kurtarmayı başardı. Ancak artık çocuklarının yanında olamayacak.

Talihsiz kadının cansız bedeni çocuklarından birinin okul çantası kolunda takılı kalmış halde yerde kanlar içinde uzanıyordu. Kimliği belirsiz silahlı bir adam Nora Acielo'yu sırtından vurarak vahşice öldürdü.

Olaya tanık olan kalabalık dahil kadının yakınları cesedin başında gözyaşları içinde kaldı. İlk başlarda kim olduğu bilinmeyen Nora Acielo kocası tarafından teşhis edildi. 

DUTERTE’DEN SERT POLİTİKA

Bu arada uyuşturucu ile mücadele etmek adına iktidara gelir gelmez çetelere karşı kanlı bir savaş başlatan Filipinler Devlet Başkanı Duterte'nin izlediği politikanın da işe yaramadığı belirtiliyor.

Sokaklarda her gün ceset görmek ülkede neredeyse alışıldık bir durum haline geldi. İnsanın kanın donduran manzaraların sebebi uyuşturucu çetelerinin savaşı olduğu kadar Duter'te'nin polislere şiddetin önüne geçmek için tanıdığı sınırsız öldürme hakkı.

PARA ÖDÜLÜ VERİLİYOR

Devlet Başkanı Duterte ülkede işlenen suçlara karşı verdiği savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini açıklamış hatta her uyuşturucu  baronu için 5 milyon pezo yani yaklaşık 320 bin lira ödül belirlemişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor