Endonezya’daki depremde ölü sayısı 100'ü geçti

Endonezya, 6.5'lik depremin ikinci gününde yaralarını sarmaya çalışıyor. Merkez üssü Aceh eyaletindeki Sigli kenti olan depremde ölü sayısı 102'yi buldu.

Endonezya’daki depremde ölü sayısı 100'ü geçti
Endonezya’daki depremde ölü sayısı 100'ü geçti
GİRİŞ 08.12.2016 16:56 GÜNCELLEME 08.12.2016 16:56

Endonezya'nın kuzeyindeki Sumatra Adası'nı sarsan 6.5 büyüklüğündeki depremin yol açtığı enkazlarda zamana karşı yarış veriliyor. Yüzlerce kişinin evsiz kaldığı bölgede depremzedeler yardıma muhtaç.

Pekçok evin yıkıldığı bölgede askerler, kurtarma görevlileri ve polisler canlı bir insan bulma umuduyla enkazları tarıyor. Uluslararası haber ajanslarının deprem bölgesinden geçtiği fotoğraflarda, ağır iş makinelerinin moloz yığınlarını kaldırdığı görülüyor.

Özellikle çok sayıda dükkanın yerle bir olduğu Meureudu'daki çarşıda çok sayıda kurtarma görevlisi zamana karşı yarışıyor. Dükkan sahiplerinden Hajj Yusri Abdullah, bölgede 20'den fazla ceset çıkarıldığını ve enkaz altında kalanların sağ kurtulmasından umutlu olmadığını söylüyor.

Uluslararası haber ajansları, yeniden deprem olmasından korkan çok sayıda Endonezyalının geceyi dışarıda geçirdiğini bildiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal