Avustralya'dan Açe'ye 1 milyon dolarlık yardım

Dışişleri Bakanı Bishop, Endonezya'nın Açe eyaletini vuran depremden etkilenenlere 1 milyon dolarlık insani yardımda bulunacaklarını duyurdu.

Avustralya'dan Açe'ye 1 milyon dolarlık yardım
Avustralya'dan Açe'ye 1 milyon dolarlık yardım
GİRİŞ 10.12.2016 15:36 GÜNCELLEME 10.12.2016 15:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Endonezya'nın Açe eyaletinde 102 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralamasına neden olan depremden etkilenenlere 1 milyon dolarlık insani yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Bishop, Dışişleri Bakanlığının resmi sitesinde yaptığı açıklamada, Açe eyaletinde meydana gelen depremin etkilerini giderme çabalarına katkıda bulunmak üzere 1 milyon dolarlık insani yardımda bulunacaklarını duyurdu.

ÇADIR, TEMİZ SU, İLAÇ YARDIMI

Yardım paketinde temel ev eşyaları, ilk yardım malzemeleri, çadır, temiz su gibi malzemelerin yer alacağını belirten Bishop, ayrıca depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere çok sayıda çadır göndereceklerini kaydetti.

Avustralya'nın yardım teklifinin Endonezya tarafından kabul edildiğini aktaran Bishop, insani yardımın Endonezya Kızılhaçı aracılığı ile yapılacağını bildirdi. Bishop, ihtiyaç duyulması durumunda yardımların devam edebileceğini ifade etti.

SOLOMON ADALARI’NA DA YARDIM GÖNDERİLECEK

Bakan Bishop, depremlerin yaşandığı bir diğer ülke Solomon Adaları'na ise ilk etapta 50 bin dolar yardımda bulundukları bilgisini paylaştı.

Bu ülkenin başbakanı ve dışişleri bakanı ile görüştüğünü aktaran Bishop, depremin hasar tespit çalışmalarında kullanılmak üzere Solomon Adaları’na bir de helikopter göndereceklerini belirtti.

Açe eyaletinin Pidie Jaya kentinde 6,5 büyüklüğünde meydana gelen depremde 102 kişi hayatını kaybetmiş, 136'sı ağır olmak üzere 752 kişinin de hastanelerde tedavi gördüğü kaydedilmişti. Ayrıca deprem nedeniyle 348 ev, 3 okul, 14 cami yıkılırken, 3 bin 267 kişinin de evsiz kaldığı açıklanmıştı.

Solomon Adaları'nda ise dün 7,8 ve bugün de 6,9 büyüklüğünde depremler meydana gelmişti. Yaklaşık 3 bin kişinin etkilendiği dünkü depremde, 40 evin de hasar gördüğü bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Suriyelilere harcadığımız paranın yanında 1 milyon dolar sakız parasıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Alçakça anlaşmayı duyurdu!