14 ülkeden Myanmar'a Arakan çağrısı

Türkiye'nin de aralarında olduğu 14 ülkenin Büyükelçiliği, Myanmar hükümetine "Arakan'a insani yardım ulaştırılması" çağrısında bulundu.

14 ülkeden Myanmar'a Arakan çağrısı
14 ülkeden Myanmar'a Arakan çağrısı
GİRİŞ 10.12.2016 17:45 GÜNCELLEME 10.12.2016 17:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Myanmar Büyükelçiliğinin de aralarında bulunduğu 14 ülkenin diplomatik temsilciliği, Arakan eyaletinde insani dramla karşı karşıya kalan Rohingyalara (Arakan Müslümanları) yardım ulaştırmak için bir araya geldi.

Türkiye'nin yanı sıra Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Hollanda, Polonya, İspanya, İsveç ve ABD Büyükelçiliği tarafından yayımlanan ortak bildiride, Arakan'da yaşanan insani krize ilişkin duyulan endişe dile getirildi.

Yetersiz beslenen çocuklar dahil binlerce kişiye yaklaşık iki aydır insani yardım ulaştırılamadığının kaydedildiği bildiride, "Gecikmelerden endişe ediyoruz ve Myanmar hükümetinden, engellerin kaldırılmasını istiyoruz" denildi.

Arakan halkının mağdur durumda bırakıldığının vurgulandığı bildiride, bölgeye yardım yapılmasına izin vererek, hükümetin sadece ciddi insani ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamayacağı, aynı zamanda bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için yeniden güven tesis etmeye başlayacağı bildirildi.

Bildiride, insani yardım teşkilatlarının kriz yaşanan yerlerdeki temel insani ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla bölgeye tam giriş hakkı elde etmesinin Myanmar hükümetinin yaşanan insani krizle başa çıkması için hayati önemde olduğu vurgulandı.

14 Büyükelçi, Myanmar hükümetinin, 6 Aralık'ta Birleşmiş Milletler (BM) yardımlarının Nepido'daki bazı yerlere girmesine izin verdiğini ancak ordunun bölgedeki bazı köylere "güvenlik gerekçesiyle" ulaşmayı engellediğini anımsattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah kafir lerin. Ve zalimlerin. Belasını versin ya rebbim ne olur hz muhammed in. Yüzü. Suyu. Hurmrtine müslüman liderlere kardeslik islam. Şuuru. Ver. Ne. Olur. Ya.rebbim Kafirler. Artık. Müslümanlarla. Piyon. Gibi. Oynamasın lar amin amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?