Rus basınında Büyükelçi Karlov suikastı yorumları

Rus basını, Büyükelçisi Andrey Karlov’un dün akşam uğradığı silahlı saldırının, Ankara-Moskova ilişkilerini baltalamak amacı taşıdığını savundu

Rus basınında Büyükelçi Karlov suikastı yorumları
Rus basınında Büyükelçi Karlov suikastı yorumları
GİRİŞ 20.12.2016 13:41 GÜNCELLEME 20.12.2016 13:41

Rus basını, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıda öldürülmesine geniş yer ayırdı. Bazı analist ve yorumcular, cinayetin özellikle Suriye'de yaşananlar bağlamında işlendiğini ve Ankara-Moskova ilişkilerini baltalamak amacı taşıdığını savundu.

Karlov'un suikast sonucu öldürülmesinin Rus basınına yansıması şöyle:

RİA NOVOSTİ: Alçaklık ve provokasyon.

KOMMERSANT: Rus Büyükelçi tüm Türkiye'nin gözü önünde öldürüldü.

Kommersant gazetesinin yorumcularından Maksim Yusin de, Rusya Büyükelçisinin Ankara’da öldürümesinin, Ankara-Moskova ilişkilerini baltalamak amacı taşıdığını savundu.

Yusin ''Böyle alçakça bir eylemle Moskova, Suriye krizine Esed’in yanında yer alarak müdahale ettiği için cezalandırılmak istendi. Rusya Büyükelçisine saldırı, yürütülen dini savaşla bağlantılı. Diğer yandan, saldırının Türkiye’de yapılması da tesadüf olamaz. Ankara ile Moskova’nın yakınlaşması, Suriye savaşında son aylarda yaşanan en belirleyici değişiklik oldu. Rusya ve Türkiye liderlerinin anlaşmaya varması Halep’in kaderini belirledi'' değerlendirmesinde bulundu.

MOSKOVSKİ KOMSOMOLETS: Rusya'nın Ankara Büyükelçisini öldürerek, bir kez daha, Rusya’nın yeni tip bir savaşın içinde olduğu mesajını verdiler.

Moskovski Komsomolets gazetesinde Mihail Rostovski imzasıyla yer alan analiz özetle şöyle: ''Andrey Karlov’un ölümünün arkasında kimlerin olduğunu bilmiyorum. Ancak yüzde 90 eminim ki, Rusya büyükelçisinin ölümü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işine gelmez. Karlov’un öldürülmesi, Erdoğan’ın prestijine vurulan bir başka darbe.''

İTAR TASS: Anlamsız terör eylemi.

VESTİ (ROSSİA 24): Medyaya dayandırılan haberde ''Büyükelçinin katili Gülen ile bağlantı olabilir'' denildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'