Kuzey Kore lideri Kim tatbikat alanında

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, üç hafta sonra yeni bir askeri tatbikatta poz verdi. Roketlerin ateşlendiği tatbikatı dürbünle izleyen Kim, savaş pilotlarını da denetledi.

GİRİŞ 21.12.2016 10:57 GÜNCELLEME 21.12.2016 12:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çoklu roket fırlatma sistemlerinin test edildiği tatbikatı dürbünle izleyen Kim, her zamanki gibi generallerine birçok emir verdi. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın geçtiği fotoğraflarda, Kim'in savaş pilotlarını denetlediği de görülüyor.

GÜNEY KORE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

Son olarak 2 Aralık'ta bir tatbikatta görüntülenen Kuzey Kore lideri, Güney Kore sınırında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) son yaptırım kararına meydan okumuştu. Tatbikatın hedefinin Güney Kore başkenti Seul'un yok edilmesi olduğunu belirten Kim, "Hiçbir şey ve hiç kimse hayatta kalamayacak" demişti.

BMGK'nın bu ay başında ilan ettiği yeni yaptırımlar, Kuzey Kore’nin Çin’e yaptığı kömür ihracatında bir üst sınır öngörüyor. Bu sınırlama ile Kuzey Kore’nin çok önemli bir gelir kaynağının bir önceki yıla göre yüzde 62 oranında düşüş göstermesi hedefleniyor.

BM, Kuzey Kore’nin ilk atom bombası testini yaptığı 2006 yılından bu yana Kuzey Kore'ye yönelik altı kez yaptırım kararı aldı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 5
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Haydi abd müdahale etsene diktatörün alası var.Dünya ya dolayısıyla sana da kafa tutuyor.Ama pardon müslüman değiller dimi...
    Cevapla
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    dunya savaşi cikacaksa bunu biz Turkler cikarmaliyiz.Kefereye haddini bildirmemiz Allah yolunda cenk etmemizin zamani geliyor insallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Birader senin füzen daha burdan rusya'yı vuramıyor da sen de ne bu cesaret? Savaşlar eskisi gibi süngü süngüye yapılmıyor bil istedim... Allah yolunda elbette cenk edeceğiz, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Fakat Türkiye'nin silah, savunma ve diğer konularda daha çok gelişmesi lazım. Bu gün ortadoğu ülkelerinde yaşanan zulümlere neden engel olamıyoruz? en fazla yapabildiğimiz ki buna da şükür sivilleri kurtarmak o da bürokrasi ile. Rusya, İran, ABD bunları gözardı etmeyin.
    Cevapla
  • mizan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu manyaklığın kaynağı ne acaba? bunu marifet saymanın bedeli ne? adam akıl hastası olmasa bunları düşünüyor oluyor sanırım.
    Cevapla
  • Kafka 7 yıl önce Şikayet Et
    Aferim sende bir savaş çıkart tüm dünya birbiriyle savaşsın rusya kuzey kore yanında güney kore abd yanında olsun çinde yanına gelsin ab ülkelwride yanına gelsin herkes birbiriyle savaşsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı