Kadınlar silahlanıp dağa çıktı

Afganistan'da DAEŞ tarafından gerçekleştirilen saldırıda 25 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından bölgede yaşayan kadınlar seferber oldu.

Kadınlar silahlanıp dağa çıktı
Kadınlar silahlanıp dağa çıktı
GİRİŞ 03.01.2017 10:58 GÜNCELLEME 03.01.2017 10:58
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Afganistan kuzeyinde bulunan Cevzican kentinde 50 kadın terör örgütü DAEŞ’e karşı seferber oldu. Afganistan’da yaklaşık 2 hafta önce terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda 25 sivilin hayatını kaybetmesinin ardından bölgede yaşayan kadınlar seferber oldu.

Ülkenin kuzeyinde bulunan Cevzican vilayetinin Şibirgan kentine 150 kilometre uzaklıkta bulunan Darzab ilçesinin Garmcar köyünde onlarca erkeğin yanı sıra kadınlar da DAEŞ’a karşı silahlandı. Bölgede güvenlik güçlerinin bulunmamasıyla savunmasız kalan kadınlar devletten mühimmat ve silah desteği bekliyor. Seferber olan kadınların grup lideri Gül Şehr, İHA’ya yaptığı açıklamada “Her şeyimi aldılar, ben ve sadece eşim kaldık. Başka hiçbir şey kalmadı. Namusumuzu ve hükümetimizi savunmak için seferber olduk. Son kan damlamıza kadar savaşacağız. Evlatlarımız katliamsa öldü, biz de dağa çıktık”’ diye konuştu.

DEVLETTEN MÜHİMMAT İSTİYORLAR

Silahlı mücadelelerinde mağdur kalmak istemeyen ve hükümete seslenen Ay Gül ise “DEAŞ, bizden 25 kişiyi öldürdü. Biz de silah aldık ve DAEŞ’e karşı savacağız. Devletten mühimmat talep ediyoruz”’ dedi. Bir diğer grup üyesi Aynur ise “Erkeklerimiz de bizi destekliyor ve seferber oldular. Biz de onları yalnız bırakmayıp DAEŞ’e karşı çatışacağız. Kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı artık. Zaten başka bir seçenek de kalmadı. Çatışarak ölürsek daha iyi çünkü zaten ölmek var” ifadelerini kullandı.

Daha önce de ülkenin doğusu Nangarhar kentinin Paçiragam ilçesinde onlarca sivil vatandaş DAEŞ’e karşı seferber olmuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Koc 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP bu hanımlar kadar olamadı. Size helal olsun. İşte cesaret.
    Cevapla
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Afgan halkı bir başka yaa.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    devlette silahmi varda kardas size silah versin hukumetmi var oradada size silah versin zaten deasi sizin hukumet besliyo .
    Cevapla
  • Anonim 7 yıl önce Şikayet Et
    Aptal aptal konuşma, devlet tanımını öğren önce, kimi neyle suçluyon, cahil cüheyla
    Cevapla
  • Nazım Zengin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazık yahu şu ümmete... Allah'ım sen bizleri ıslah et... Allah'ım ıslah olma istikametine kalbimizi ve zihnimizi yönlendir...
    Cevapla
  • «««KARA»»» 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd Allah oyle bi bela versinki onceden kiyameti yasarlar insalllah bunu en icten diluyorum oylesine istiyorumki bu dunya su beladan kurtulsun abd ve israil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak