Afgan kadınlar DEAŞ'a karşı silahlandı

Afganistan'ın Cüzcan vilayetine bağlı Darzab ilçesinde yaşayan kadınlar, terör örgütü DEAŞ'ın sivillere yönelik saldırılarının artması üzerine ellerine silah aldı.

Afgan kadınlar DEAŞ'a karşı silahlandı
Afgan kadınlar DEAŞ'a karşı silahlandı
GİRİŞ 16.01.2017 12:25 GÜNCELLEME 16.01.2017 12:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Afganistan'da yıllar  süren iç savaş döneminde evlerine kapanmak zorunda kalan kadınlar, yavaş yavaş  çalışma hayatına katılmaya başlarken bazıları ise çalışma hayatıyla yetinmeyip  güvenlik güçleriyle yan yana terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. 

Ülkenin kuzeyindeki Cüzcan vilayetine bağlı Darzab ilçesinde terör  örgütü DEAŞ'ın sivillere yönelik saldırılarının artması üzerine bölgedeki  kadınlar, ilk kez ellerine silah aldı.

Darzab'ın Gerimcer köyünde yaşayan ve okuma yazma bilmeyen kadınlar,  DEAŞ üyelerinin çocuklarını, eşlerini öldürmesi ve evlerini ateşe vermesinin  ardından Kuş Tepe ilçesinin Nav Abad köyüne sığındı, Burada silahlanan kadınlar,  DEAŞ'e karşı mücadele etmek için dağa çıktı.

"DEAŞ ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRDÜ"

DEAŞ'a karşı silahlanan kadınlardan Ay Cemal, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, terör örgütü üyelerinin köylerine saldırdığını, çocuklarını ve  kocasını öldürdüğünü belirtti.

Kendilerini ve halkı savunmak için silahlandıklarını ifade eden Cemal,  son nefeslerine kadar teröristlerle savaşacaklarını söyledi.

Cemal, Afgan kadınlarının cesaretini tüm dünyaya göstermek için savaş  meydanına çıktıklarını vurguladı.

DEVLETTEN DESTEK İSTİYORLAR

Köylerindeki gençlerin katledildiğine dikkati çeken Ay Cemal,  bölgedeki güvenlik güçlerinin de yetersiz kalması nedeniyle savunmasız  kaldıklarını, devletten mühimmat ve silah desteği istediklerini anlattı.

Halihazırda 20 kişi olduklarını belirten Cemal, devletten silah  desteği geldiği takdirde sayılarının yüzü geçeceğinin altını çizdi.

"SİLAHLARI SATIN ALDIK"

Badam Gül de 3 ay önce teröristlerle çatışan oğlunun yaralandığını ve  tedavi için hastanede olduğunu söyledi.

Ellerindeki silahları satın aldıklarını kaydeden Gül, ''Bizim  geleceğimiz belli değil, belki DEAŞ gelip bizleri de öldürür. Bu nedenle acil  silah desteği istiyoruz." dedi.

DEAŞ, yaklaşık bir ay önce Cüzcan'ın Derzab ilçesindeki Gerimcer  köyüne saldırmış ve üç sivili öldürmüştü.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava operasyonları nedeniyle  kendisine yeni eylem alanları arayan DEAŞ, Afganistan'daki faaliyetlerini  artırdı. 2015'in ilk aylarından bu yana Afganistan'da faaliyet gösteren örgüt,  Afganistan'da yeniden teşkilatlanarak toparlanmayı amaçlıyor.

Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde faaliyette bulunan DEAŞ örgütünün  Kunduz'da eğitim kampı kurduğu belirtiliyor. DEAŞ'ın önde gelen isimlerinden  Molla Baz Muhammed, militan toplamak için geldiği Cüzcan vilayetinde  yakalanmıştı.

Resmi olmayan kaynaklara göre, Afganistan'da 2 bin 600 ila 3 bin DEAŞ  üyesi bulunuyor.

YORUMLAR 5
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    amerika deaşı meydana getirdi, ama deaş amerikayı taaa kalbinden vuracak.
    Cevapla
  • ramazan 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi yapmşlar... burada böyle bir tehlike olsa ben erkek kılığına girer silahlanırım...
    Cevapla
  • sena 7 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah her ikinizede
    Cevapla
  • huseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    kendine gel biz olmedik.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...