Arabistan Pakistanlıları sınır dışı etti

Suudi Arabistan hükümeti ülkede bulunan 40 bin Pakistanlıyı, son dönemde artan terör saldırılarının ve DEAŞ ile bağlatılı grupların varlığını bahane gösterip sınır dışı etti.

Arabistan Pakistanlıları sınır dışı etti
Arabistan Pakistanlıları sınır dışı etti
GİRİŞ 13.02.2017 11:40 GÜNCELLEME 13.02.2017 11:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan son dört ay içerisinde 40 bin Pakistanlıyı ülkeden sınır dışı etti. Terörist eylemleri soruşturan komisyon şiddet, suç ve güvenlik gerekçeleriyle 40 bin Pakistanlıyı sınır dışı etti.

Sınır dışı edilenlerin çoğunluğunun Suudi Arabistan'da çalışan Pakistanlı işçilerin olduğu belirtildi. Suudi Arabistan medyasında yer alan haberlere göre güvenlik kaynakları, sınır dışı edilenlerin DEAŞ ile bağlantılı veya terör eylemleri içerisinde yer aldan gruplar olduğunu savundu.

Ülkede son dönemde yaşanan güvenlik sorunları, halk gösterileri ve şiddet olayları güvenlikle ilgili yeni tedbirlerin alınmasında etkili oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Suudi Arabistan Şuura Konseyi üyesi ve güvenlik komitesi başkanı Abdullah al-Sadoun Afganistan ve Paskitan'da yaşanan terör olaylarına dikkat çekilerek, "Yasadışı Taliban hareketi Pakistan'da doğdu" denildi. Açıklamada, “Pakistan vatandaşları, Suudi Arabistan'a girmeden önce dini ve siyasi kontrolleri yapılmak zorunda” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 1
  • medineden 7 yıl önce Şikayet Et
    suudi arabistanda toplam kaç pakistan vatandaşı var ilk önce ona bakmak lazım 40 000 az bi sayı ve pakistan adında suudi arabistanda ikamet eden afganistan vatandaşıda var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler