Rus Bakan Yardımcısı: Türkiye iade edebilir

Rusya Adalet Bakan Yardımcısı Maksim Travnikov, Türkiye'nin 2015 yılında Su-24 tipi Rus savaş uçağını düşürenleri Rusya'ya teslim edebileceğini öne sürdü.

Rus Bakan Yardımcısı: Türkiye iade edebilir
Rus Bakan Yardımcısı: Türkiye iade edebilir
GİRİŞ 17.02.2017 16:28 GÜNCELLEME 17.02.2017 19:05
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Rusya Meclisinin alt kanadı olan Devlet Duması, Rusya ile Türkiye’nin ceza davalarında karşılıklı yardımda bulunmasına ve suçluların teslim edilmesine ilişkin anlaşmayı onayladı. Rusya Adalet Bakan Yardımcısı Maksim Travnikov, Türkiye'nin 2015 yılının kasım ayında Su-24 tipi Rus savaş uçağını düşürenleri Rusya'ya teslim edebileceğini öne sürdü.

DUMA ONAYLADI

Rusya ile Türkiye’nin cezai konularda uluslararası hukuki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla imzalanan anlaşma ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Ceza davalarında karşılıklı yardımda bulunmasına ve suçluların teslim edilmesine ilişkin anlaşma, Rusya ve Türkiye’nin karşılıklı başvuru üzerine topraklarında bulunan aranan kişilerin cezai soruşturulması veya cezaya çarptırılması için iade etmesini öngörüyor“. denildi.

RUSYA ADALET BAKAN YARDIMCISI: RUS UÇAĞINI VURANLAR TESLİM EDİLEBİLİR

Rusya Adalet Bakan Yardımcısı Maksim Travnikov, Türkiye'nin 2015 yılının kasım ayında Su-24 tipi Rus savaş uçağını düşürenleri Rusya'ya teslim edebileceğini öne sürdü.

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da yapılan 'Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasında Cezai Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı' oylaması çerçevesinde anlaşma hakkında bilgi veren Travnikov, uçağı düşürenlerin söz konusu anlaşmanın kapsamına dahil olabileceğini belirtti.

'PİLOTLAR ADLİ ANLAŞMA GEREĞİNCE TESLİM EDİLEBİLİR'

Bir parlamenterin Su-24 uçağını vuran zanlıların durumuna ilişkin sorusunu yanıtlayan Travnikov, "Rus mevzuatında suç teşkil eden bir eylemi gerçekleştirenler, bu anlaşma kapsamında iade edilebilir. Ancak anlaşmada birtakım nedenlerden dolayı iadeyi engelleyen hükümler de bulunuyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 68
  • tarık akın 7 yıl önce Şikayet Et
    sen, pyd yi pkk yı terör örgütü olarak tanımadığını söyleyeceksin, ondan sonra da Türkiyeden senin terörist diye nitelendirme cüretinde bulunduğun kişiyi ; bir de utanmadan alay edercesine talep etme cüretinde bulunacaksın Ha! Yeni Dünya düzeninin yeni Türkiyesi de bunu tamam canım diye kabullenip, başka ne taraftan öpmek istersiniz diyecek öylemi? Ne kadar kaprisiniz, şımarıklığınız ve her ne türlü cenabet oyununuz tezgahınız var ise, hepsini birden kuşanın da gelin, zaten gelmekte olduğunuz gibi.. o vakit biz de hep bir gönülden dileyenler olarak diyoruz ki ; EvvelAllah...
    Cevapla
  • alemdar 7 yıl önce Şikayet Et
    bence her horoz kendi coplugunde oter ve kendi coplugunde ceze almalidir
    Cevapla
  • ferysn 7 yıl önce Şikayet Et
    Başka emriniz var mı acaba... bu iş bizim...
    Cevapla
  • abdurrahman 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlıslakla suriyede vurduk dediginiz askerlemizi sehit edenleride siz teslim edim turkiyeye ozaman
    Cevapla
  • Yörükoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Barışı sağlamanın en iyi yolu savaşa hazır olmaktır.ruslara dikkat edelim dost gibi gorünup her an bi hainlik yapabilirler kanı bozuklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!