Suudi Arabistan tarihinde bir ilk!

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, ülke tarihinde ilk defa kız ve erkek öğrencilere eğitim veren bir fakülteye kadın dekan atadı.

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk!
Suudi Arabistan tarihinde bir ilk!
GİRİŞ 27.02.2017 14:48 GÜNCELLEME 27.02.2017 14:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakanlık kararıyla Taif Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına atanan Suudi Arabistan vatandaşı Prof. Dr. Delal Muhyiddin Nemnekati'nin akademik yeterlilik ve başarısından dolayı bu göreve layık görüldüğü aktarıldı.

Taif Üniversitesi'ne yapılan bu atamanın ardından yakında başka üniversitelerde de benzer atamaların yapılabileceği kaydedilirken, bu adımın kadınların iş hayatında önünü açacağı ifade edildi.

Haberde ayrıca söz konusu kararın iş alanında daha fazla kadının istihdam edilmesini de içeren Suudi Arabistan'ın 2030 hedeflerine ulaşma konusunda önemli bir adım olduğu kaydedildi.

TARİHTE İLK

Suudi Arabistan'da kız ve erkek öğrencilere eğitim veren üniversitelerde dekan veya daha üst kademelerde daha önce sadece erkekler görevlendiriliyordu.

Riyad yönetiminin "2030 hedefleri" arasında yer alan "kadınların iş hayatına etkin katılımı" hedefi kapsamında geçen hafta da ülke tarihinde ilk defa bir kadın özel bir bankaya müdür olarak atanmıştı.

YORUMLAR 10
  • yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    allah turkiyeye benzetmesin hidayet versin
    Cevapla
  • Vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yoldasın suud
    Cevapla
  • İslam 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun Türkiye'de kadınlar çalışıyor da ne oluyor erkekler işsiz işsiz erkeklerin evlerinde huzur kalmadı kadınlar çocuklarından çocuklar annelerinden habersiz yetişiyor nesil yobaz nesil oldu hala görmüyor musunuz yazık yazık sussana yani idarecilerine küçük kıvılcımlar büyük yangınların sebebidir unutmaaa!
    Cevapla
  • İsim 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler katılıyorum
    Cevapla
  • mesut 7 yıl önce Şikayet Et
    katın katın ki dünyada mübarek yer olan o topraklarda kan ve gözyaşı sel olup aksın. Belliki batinin kara düzeni s.arabistanida yakmaya basliycak
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Suudi Arabistan hiçbir zaman Türkiye'ye benzemez. Yoksa yavaş yavaş yoldan çıkar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı