Suikaste uğrayan Kim'in oğlu ortaya çıktı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Malezya'da öldürülen üvey kardeşi Kim Jong-nam’ın oğlu olduğunu iddia eden bir kişi video yayınladı.

GİRİŞ 08.03.2017 12:24 GÜNCELLEME 08.03.2017 12:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Malezya’da uğradığı suikast sonucu öldürülen Kim Jong-nam’ın oğlu olduğunu iddia eden bir kişi, Youtube üzerinden bir video yayınladı.

Kuzey Kore'den kaçmış kişilerin oluşturduğu Cheollima Civil Defence adlı bir grup tarafından yüklenen 40 saniyelik video kaydında konuşan kişinin, "Adım Kim Han-sol. Kuzey Koreliyim. Kim ailesinin ferdiyim. Babam birkaç gün önce öldürüldü. Şu an annem ve kızkardeşimle birlikteyim. Umarız durum bir an önce iyileşir” dediği duyuluyor.

AİLE KORUMA ALTINDA

Video kaydını kendi internet sitesine de yükleyen Cheollima Civil Defence tarafından yayımlanan bildiride, Kim Jong-nam’ın ailesinin güvenli bir yere götürüldüğü, aralarında Hollanda, ABD ve Çin'in de bulunduğu dört ülkenin ailenin korunmasındaki gruba acil insani yardım sunduğu belirtildi.

VİDEONUN DOĞRULANMASI BEKLENİYOR

Söz konusu videonun güvenilirliği doğrulanmayı beklese de, NHK televizyonuna konuşan Güney Koreli istihbarat yetkilileri, videodaki kişinin yüksek ihtimalle Kim Han-sol olduğunu söyledi. Singapur merkezli haber portalı Channel News Asia’ya göre ise, Kim Han-sol'ın kimliği Kuzey Koreli aktivistlerce doğrulandı.

YORUMLAR 1
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da pişmiş kelle gibi sırıtıyor bu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!