Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'yi suçladı

Kuzey Kore BM Büyükelçisi Kim In Ryong, Kim Jong-un'un üvey abisi Kim Jong-nam'ın öldürülmesinin arkasında ABD ve Güney Kore'nin olduğunu ileri sürdü.

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'yi suçladı
Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'yi suçladı
GİRİŞ 14.03.2017 14:26 GÜNCELLEME 14.03.2017 14:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Kim In Ryong, New York'ta düzenlediği basın toplantısında, cinayetin ülkesinin uluslararası imajını zedelemek ve sosyalist sistemini yıkmak amacıyla organize edilen bir kumpas olduğunu ileri sürdü.

Büyükelçi Kim, "Bu, A'dan Z'ye, ABD ve Güney Koreli yetkililerin pervasızlığını ortaya koyan bir hadisedir. (Kim Jong-nam'ın) ölüm sebebi henüz aydınlatılmamışken, ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore'ye hiçbir temeli olmayan suçlamalar yöneltmektedir" ifadelerini kulandı.

SUİKASTTE KULLANILAN ''SİNİR GAZI'' ABD'DE NADİREN ÜRETİLİYOR

Kim, cinayette kullanılan VX sinir gazı iddia edildiği gibi en ufak teneffüste ölüme sebep oluyorsa, güvenlik kamerası görüntülerinde maddeyi elleriyle maktulün yüzüne sürdükleri görülen şüpheli kadınların nasıl hayatta kaldıklarını sordu.

Büyükelçi Kim, ABD'nin dünyada VX üretebilen nadir ülkelerden biri olduğunu ve Güney Kore'de kimyasal silah stokladığını iddia ederek, cinayette kullanılan gazın bu yolla sağlanmış olabileceğini öne sürdü.

''ABD VE GÜNEY KORE AYAK OYUNLARI YAPIYOR''

"Kuzey Kore'ye karşı uluslararası antipatiyi büyütmek ABD'nin nihai hedefidir." diyen Kim, ABD'nin Kuzey'e karşı bir nükleer savaşı tahrik etmeyi amaçladığını savundu.

"Bu yüzden ABD ve Güney Kore, Kuzey Kore'nin sosyalist sitemini yıkamaya yönelik ayak oyunlarına başlamışlardır" ifadesini kullanan Kim, Kuzey Kore'nin buna yanıt olarak "savunmasını ve nükleer önleyici saldırı kabiliyetini geliştireceğini" vurguladı.

"YAPTIRIMLAR YASADIŞI"

Öte yandan Kuzey Kore Büyükelçisi, Kuzey'in mart ayı başında gerçekleştirdiği nükleer ve balistik füze testlerinin ardından BM'nin aldığı ilave yaptırım kararının yasa dışı olduğuna dair tezini yineledi.

Büyükelçi ABD ve Güney Kore'nin Kuzey'e karşı "önleyici bir nükleer saldırıyı amaçlayan gerçek bir savaş için hazırlık yaptığı, ortak askeri tatbikatlar organize ederek çok sayıda askeri kuvvet ve stratejik varlığı harekete geçirdiği" iddiasını yineledi.

"NÜKLEER MÜZAKEREYE NİYETİMİZ YOK"

Toplantı sırasında Büyükelçi Kim'e, Trump yönetimiyle, nükleer konuları ikili olarak veya 2009 yılında askıya alınan altılı silahsızlanma görüşmelerinin devamı niteliğinde müzakereye açık olup olmadıkları soruldu.

Kim soruya doğrudan yanıt vermezken, daha sonra Kuzey Kore'nin BM misyonu sözcüsü Jo Jong Chol tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Nükleer programın sonlandırmasını amaçlayan hiçbir müzakereye açık değiliz. İkili sorunların masaya yatırılması için ise tarafların Kuzey Kore'ye karşı düşmanca tavrını terk etmesi ön koşuldur" ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR 3
  • Abdurrahman Kaba 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslanım Benim, Öksürse Amerikada Deprem Oluyor...
    Cevapla
  • Aşağılayan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız mı kaldığını düşünüyorsun ABD soytarısı! ABD olmasa sen orada durabilir misin, üşütük! Seni orada nümunelik soytarı olarak vazifelendirmiş ABD, belli değil mi?
    Cevapla
  • ttttt 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerden göğe kadar haklı. Birde israil dese kadro tam olacakmış. Başka ihtimal var mı ki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'