Çin resti çekti! 'Katılmayacağız'

Çin, Birleşmiş Milletlerin (BM) bu yılki "Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması" müzakere toplantısına katılmayacağını açıkladı.

Çin resti çekti! 'Katılmayacağız'
Çin resti çekti! 'Katılmayacağız'
GİRİŞ 20.03.2017 15:18 GÜNCELLEME 20.03.2017 15:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, başkent Pekin'de düzenlediği günlük olağan basın toplantısında, anlaşmanın taraflarıyla "dürüst ve derin" diyaloğun ardından yaptıkları dikkatli değerlendirmeler neticesinde, bu yılki müzakerelere katılmama kararı aldıklarını söyledi.

GÜVENLİK TEMİNAT ALTINA ALINACAK

Nükleer silahların kapsamlı şekilde yasaklanması ve topyekun imha edilmesinden yana olduklarının altını çizen Hua, "bu tutumlarının, söz konusu anlaşmanın temeliyle aynı doğrultuda olduğunu" dile getirdi.

Nükleer silahsızlanma hedefine bir günde ulaşılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Hua, bu amacın gerçekleştirilmesi için "küresel stratejik istikrarı ve ülkelerin ulusal güvenliğini teminat altına alacak şekilde adım adım ilerlenmesi gerektiğini" kaydetti.

NET TAVRIMIZ DEĞİŞMEYECEK

İlgili sürecin mevcut nükleer silahsızlanma ve yayılmayı önleyici uluslararası mekanizmalar tarafından ele alınması gerektiğini savunan Sözcü Hua, "Müzakereye katılmayacak olsak da nükleer silahların yasaklanması ve topyekun imha edilmesi yönündeki kesin ve net tavrımız değişmeyecektir." ifadesini kullandı.

BM'de yapılan oylamada "Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması" müzakere toplantısının 27 Mart'ta yapılması kararlaştırılmıştı. Çin'in çekimser oy kullandığı karar tasarısına başta ABD olmak üzere nükleer silaha sahip çoğu ülke karşı çıkmıştı.

YORUMLAR 2
  • can 7 yıl önce Şikayet Et
    bencede çin haklı önce israilin silahlarını elinden alın ve yasaklayın önce avrupanın elindekileri alın önce abd deki 2000 küsur silahı kontrol altına alın vs vs vs
    Cevapla
  • Uygurlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Çin haklı. Batililar kendilerine serbest baskalarina yasak getirecekler ilelebet.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir