Endonezya'da Kur'an'a hakaret eden valiye protesto

Endonezya'da, binlerce Müslüman Kur'an'a hakaret ettiği için Çin asıllı Hristiyan valinin tutuklanması için protesto yürüyüşü yaptı.

Endonezya'da Kur'an'a hakaret eden valiye protesto
Endonezya'da Kur'an'a hakaret eden valiye protesto
GİRİŞ 31.03.2017 16:43 GÜNCELLEME 31.03.2017 16:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da, binlerce Müslüman Kur'an'a hakaret ettiği için Çinasıllı Hristiyan valinin tutuklanması için protesto yürüyüşü yaptı.

KUR'AN'A HAKARET ETMEKLE SUÇLANMIŞTI

Cuma namazının ardından Jakartalı Müslümanlar İstiklal Camii'nden, sıkı güvenlik tedbirleri ile korunan yakındaki başkanlık sarayına doğru protesto yürüyüşü yaptı.

Protestolara maruz kalan Çin asıllı vali Basuki "Ahok" Tjahaja Purnama geçen eylülayında Kur'an'a haraket etmekle suçlanmıştı. Halen mahkemesi devam ediyor.

15 BİN İNSAN SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Müslüman liderler tarafından protesto yürüyüşüne davet edilen halk cuma namazının ardından sokaklara döküldü. Vali Tjahaja Purnama geçen kasım, aralık ve şubat ayı boyunca protesto edilmişti. Jakarta polisi kalabalığın 15 bin civarında olduğunu söyledi.

Müslüman Halk Formu Lideri Muhammed El Hastas ve başka bir çok aktivist Müslüman halkı kışkırttıkları için vatan hainliği suçlamasıyla daha önce tutuklanmıştı.

"BU BÜYÜK BİR SUÇTUR"

Protestocuların tutuklamaların kendilerini yıldırmayacağını, İslamiyet'in haysiyeti için savaşacaklarını, ülkede kafir bir yöneticiye yer olmadığını söylediği belirtildi.

Dini değerlere hakaret Endonezya'da büyük bir suç olup beş yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

Çin asıllı vali Ahok'un, gelecek hafta muhafazakar Müslüman din adamları tarafından desteklenen eski bir bakana karşı Jakarta valiliği için seçim yarışına katılacağı belirtildi.

YORUMLAR 5
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel maşallah
    Cevapla
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah
    Cevapla
  • İsimSiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne için maşaallah dediniz merak ettim? Korkunç Dehşet verici bir haber!!! İnsanı baştan ayağa titreten bir haber!
    Cevapla
  • BİR KİŞİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu sizlere bir şey hatırlatıyor mu?
    Cevapla
  • dbakırlı zaza 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsn sizin başınıdaki o yüneticiye nasılda olur bir kafir faliyi başınaza getiriyorsnz yani koskocaman bi endonezyada sizi yüneteck bir adammı yok birde kalkıp yüzde 90 küsür müslüman diye geçiniyoruz ah zavalı müslümanlar ah sabır edin inşallah yine o muhteşem osmanlı geleck inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi