Duterte, kendisini eleştirenlere sert çıktı

Ülkedeki uyuşturucuyla mücadele yöntemini eleştirenlere yine çatan Filipinler Devlet Başkanı Duterte, "Gelin buraya ve konuşalım. Çünkü sizi tokatlamak istiyorum" dedi.

Duterte, kendisini eleştirenlere sert çıktı
Duterte, kendisini eleştirenlere sert çıktı
GİRİŞ 02.04.2017 12:03 GÜNCELLEME 02.04.2017 12:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kendisini eleştirenlere verdiği sert, zaman zaman ise küfürlü yanıtlarıyla bilinen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, yine açtı ağzını yumdu gözünü.

Duterte, ülkedeki uyuşturucuyla mücadele yöntemi sebebiyle sık sık eleştiriliyor. Duterte'nin göreve geldiği Haziran 2016'dan beri, polisin uyuşturucu çeteleri ve kullanıcılarına baskınları sonucu 8 binden fazla kişinin öldüğü sanılıyor.

''SİZİ TOKATLAMAK İSTİYORUM''

Russia Today'in haberine göre Duterte, yöntemini eleştiren ve bunun yerine rehabilitasyon merkezleri kurulmasını tavsiye eden kişilere, "Buraya gelin ve konuşalım. Çünkü sizi tokatlamak istiyorum." dedi.

AB'YE SERT ÇIKMIŞTI

Bu hafta başında Duterte, Avrupa Birliği'ne ağır sözlerle yüklenmiş ve "Avrupa Birliği, bizden uyuşturucuyla mücadele için sağlık odaklı çözümler bulmamızı istiyor. Onları yakalayıp, hapse atmaktansa diğer ülkeler gibi klinikler inşaa etmemizi istiyorlar. Oraya gidecekler, onlara metamfetamin enjekte edilecek ve tekrar dışarı çıkacaklar." ifadelerini kullanmıştı.

''SİZİ ASMAKTAN MUTLULUK DUYARIM''

Mart ayında Duterte, kendisini eleştiren AB'ye ülkesinin içişlerine karışmamasını söyleyerek, "Sizi asmaktan mutluluk duyarım. Seçeneğim olsaydı, hepinizi asardım" demişti.

''APTALCA''

Cuma günü basın mensuplarına konuşan ve sivil toplum örgütlerine 'inananları' da eleştiren Duterte, "Bu Avrupa Birliği, ölü sayılarıyla ilgili STK'lara inanıyor. Epilepsi yüzünden ölmüş olanlar bile var. Bunu benim üzerime atıyorlar. Aptalca." dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 4
  • Karimba 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal dayi.
    Cevapla
  • ilyas 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibisin
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    delikanlı adamsın. keşke memleketimizde de uyuşturucuyla mücadele edilse. her sokaktan her türlü pisliği bulmak mümkün artık.. 12 yaşında çocuklar bile bonzai içiyor.
    Cevapla
  • Ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.Adam uyuşturucuyla başka türlü mücadele edilemeyeceğini biliyor. Egemen güçlere meydan okuyabiliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime son 2 gün kala Goldman Sachs'tan Türkiye raporu!
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu