Kuzey Kore için flaş iddia! 2 milyon insan...

Etrafa gülücükler saçan Kim Jong-un’un alışılmışın dışındaki mutlu hali uluslararası basın tarafından eleştirildi. Kim için ‘halkı açlıktan ölürken bu neyin mutluluğu’ denildi.

Kuzey Kore için flaş iddia! 2 milyon insan...
Kuzey Kore için flaş iddia! 2 milyon insan...
GİRİŞ 24.04.2017 10:10 GÜNCELLEME 24.04.2017 14:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore’de iki milyon insan açlıktan ölüyor olabilir. Dünyanın en gizemli ülkesi Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un en son bir domuz çiftliğini ziyaret ederken devlet haber ajansı tarafından görüntülendi. 

İKİ MİLYON KİŞİ AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Etrafa gülücük saçan, hatta kahkahalar atan Km Jong-un’un  domuz çiftliğini orduyu desteklemek için kullandığı belirtiliyor. Uluslararası basında ise söz konusu görüntülerin Kuzey Kore ile ilgili devlet haber ajansı KCNA tarafından yayınlanan bir propaganda haberi olduğu iddia ediliyor. Bir diğer iddia ise dünyanın en yalnız ülkesi Kuzey Kore’de Birleşmiş Milletler verilerine göre tahminen 2 milyon kişi açlıktan ölüyor.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSU OLANLARI ANLATTI

Kuzey Kore rejiminden kaçanlar, düzenli olarak açlıktan ölen kişilerin cesetlerinin sokaklarda görüldüğünü anlatıyor. 2007 yılında Kim Jong-il yönetiminin kuralları altında olan Kuzey Kore’den kaçan  insan hakları savunucusu Park Yeon mi The Express gazetesine ilginç açıklamalarda bulundu.

''DAĞLARA ÇIKAR YİYECEK ARARDIK''

Babasının Kuzey Kore yönetimi tarafından açlığa mahkum edildiğini söyleyen Park Yeon mi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: ‘Her gün hayatta kalıp kalmayacağımızı merak ederdim. Yemek çok kısıtlıydı. Herkes bizim gibi açtı. Kenar köşede açlıktan ölmüş birilerini görmek bile mümkündü. Annem marketten yiyecek alırdı ancak yeterli değildi. O yüzden dağlardan yiyecek aramaya çıkardık. Bitkileri, yusufçuk böceklerini, çekirgeleri bile yerdik. Kısaca hayatta kalmak için ne olursa…”

YORUMLAR 9
  • tirci 6 yıl önce Şikayet Et
    bm yine sallamıştır. once bm bmligini yapmali şöyle guneye dogru bir bakmalı.
    Cevapla
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    lanet olsun dünyaya
    Cevapla
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gezici devrimci dhkp-ci Gomunisler bir ay kuzey korede yasasalar ,inanin memlekete geri dönduklerinde topragi öperler.
    Cevapla
  • Haso 6 yıl önce Şikayet Et
    Yasasîn kore
    Cevapla
  • Haso 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar