Kuzey Kore'den ABD atağı! Tek tek tutukluyorlar

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kore asıllı ABD vatandaşı Kim Sang Dok'un 22 Nisan'da Pyongyang Uluslararası Havalimanı'nda tutuklandığını açıkladı.

Kuzey Kore'den ABD atağı! Tek tek tutukluyorlar
Kuzey Kore'den ABD atağı! Tek tek tutukluyorlar
GİRİŞ 03.05.2017 12:39 GÜNCELLEME 03.05.2017 12:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde profesör sıfatıyla ders vermesi için ülkeye çağrılan, 50'li yaşlarındaki ABD vatandaşı Kim Sang Dok "ülkeyi karıştırmaya yönelik düşmanlık eylemi" ile suçlanıyor.

Kim, Kuzey Kore'de tutuklu bulunan üçüncü ABD vatandaşı oldu.

ABD vatandaşı 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Otto Warmbier geçen  yıl Kuzey Kore'de tutuklanmıştı. Kuzey Kore Yüksek Mahkemesi, Warmbier'i, ceza  kanununun 60. maddesi uyarınca "ABD hükümetinin Kuzey Kore'ye karşı izlediği düşmanca politika çerçevesinde ülkeye turist olarak girdikten sonra halkın  birliğini bozmaya çalışmak" suçundan mahkum etmişti.

ABD vatandaşı Dong-chul da 2015 yılında, doğduğu ülke olan Güney Kore  adına casusluk yaptığı suçlamasıyla Kuzey Kore'de 10 yıl hapis cezası almıştı.

ABD vatandaşlarının Kuzey Kore'ye seyahat etmesine izin veriliyor, ancak Washington yönetimi Kuzey Kore'ye gidilmemesi konusunda uyarı yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    asıl abdnin yaptığı yanlış. kim şımarık bir çocuktan başka birşey değil. abd bir uçak gemisi birkaç kuruvazörle bile dize getirebilir. abd onu bir tehditten sayıp her hamlesine, her yorumuna karşılık vererek hata ediyor.
    Cevapla
  • ax123 6 yıl önce Şikayet Et
    "Kim" çocuk gibi. Hiç bir halt yiyemez. Doğrusu bu. Ama gerçekten bir güce sahipse de belli olacak. Aksi halde dediğim gibi çocuk. Hoplayıp zıplayıp duruyor. Elindeki silahların çoğu da oyuncakmış. Zamanla her şey ortaya çıkacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi