200 yıl sonra ilk kez...

83 yaşındaki imparator Akihito’nun tahtan çekilmesinin öngören tasarıya onaylayan Japon hükümeti, bu kararla 200 yıl sonra bir ilk imza attı.

GİRİŞ 20.05.2017 01:25 GÜNCELLEME 20.05.2017 09:48
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Japon hükümeti, 83 yaşındaki imparator Akihito’nun tahtan çekilmesinin öngören tasarıya onay verdi.

Tasarının, önümüzdeki aylarda kabul edilmesi bekleniyor. Akihito, geçen yıl halka seslendiği konuşmasında, kalp rahatsızlığın olduğunu ayrıca prostat kanseri tedavisi gördüğünü, sağlık problemleri nedeniyle göreve devam edemeyeceğini bildirdi. Akihito’nun tahttan çekilmesinden sonra yerine 57 yaşındaki Veliaht Prens Naruhitu geçecek.

Akihito’nun tahtan çekilmesi halinde, ülke tarihinde 200 yıl sonra ilk kez bir imparator görevden çekilmiş olacak.

 

YORUMLAR 30
  • M Akif E 1912 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğruluk, ahde vefa, va’de sadakat, şefkat; Acizin hakkını i’laya samimi gayret; En ufak şeyle kanaat, çoğa kudret varken; Yine ifrat ile vermek, veren eller darken; Kimsenin ırzına, namusuna yan bakmayarak, Yedi kat ellerin evladını kardeş tanımak; “Öleceksin!” denilen noktada merdane sebat; Yeri gelsin, gülerek, oynayarak terk-i hayat, İhtirasat-ı hususiyyeyi söyletmeyerek, Nef-i şahsiyi umumunkine kurban etmek… Daha bunlar gibi çok nadire gördüm orada. Ademin en temiz ahfadına malik bir ada. Medeniyyet girmiş yalınız fenniyle… O da sahiplerinin lahik olan izniyle. Dikilip sahile binlerce basiret, im’an; Ne kadar maskaralık varsa kovulmuş kapıdan!
    Cevapla
  • M.Akif Ersoy 6 yıl önce Şikayet Et
    “Sorunuz şimdi de Japonlar nasıl millettir? Onu tasvire zafer-yâb olamam(erişmem) hayrettir. Şu kadar söyleyeyim; din-i mübinin orada, Ruh-u feyyazı yayılmış yalnız şekli: Buda. Siz gidin saffet-i İslam’ı Japonlarda görün. O küçük boylu, büyük milletin efradı bugün. Müslümanlıktaki erkan-ı sıyanette ferid. Müslüman denmek için eksiği ancak tevhid.” “Müslümanlık sanırım parlayacaktır orada Sâde, Osmanlıların gayreti lazım arada.”
    Cevapla
  • Vecize !!! 6 yıl önce Şikayet Et
    M.Akif Ersoy' Japonya seyahati tespitlerinin özeti : "İşleri var dinimiz gibi; dinleri var işimiz gibi." bu minvalde bir şiir de yazmış...
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallahı var.
    Cevapla
  • Hür General 6 yıl önce Şikayet Et
    Buna da demokrasi diyorlar. Ortadoğuda, müslüman ülkelerde kral varsa devrilmesi gerekiyor, bırak kıralı seçimle gelene bile diktatör diyorlar, Japonya'da İngiltere'de ve bir çok ülkede kral olması ise demokrasiye ters olmuyor. Ne nemen bişe bu demokrasi çözemedim gitti!
    Cevapla
  • bilgisiz generale 6 yıl önce Şikayet Et
    dingiltere ve caponyada demokrasi olduğunu nereden öğrendin sen? Kim demokrasi ile yönetildiklerini söyledi ki? monarşi diye birşey duydunmu hayatında?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış