Saldırırız dedikleri Guam: Cennetin tadını çıkarın

Kuzey Kore'nin saldırmakla tehdit ettiği Pasifik adası Guam, vatandaşlarına ‘rahat olmalarını' söylerken, "Cennetin tadını çıkarın" tavsiyesinde bulundu.

GİRİŞ 09.08.2017 15:34 GÜNCELLEME 09.08.2017 15:55
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Pasifik'te küçük bir ada olan Guam'ın Kuzey Kore'nin tehdidi karşısında tepkisi son derece "sakin" oldu.

"HER İHTİMALE KARŞI HAZIRLIKLIYIZ"

162 bin nüfusa sahip olan Guam'ın valisi Eddie Calvo, güvenliği garantiye almak adına Washington ile iş birliği içinde olduklarını söyledi.

Calvo, televizyonda yayınlanan iki dakikalık mesajında, adaya karşı halihazırda bir tehdit olmadığını ve halkın bu konuda rahat olabileceğini belirtti.

Calvo, "Her ihtimale karşı hazırlıklı olduğumuzu temin ederim" dedi

"KUZEY KORE'NİN BİZİ VURMA ŞANSI YÜZDE 0.000001"

Rus haber ajansı Sputnik'te yer alan habere göre, adanın ulusal güvenlik danışmanı George Charfauros ise bir Kuzey Kore füzesinin Guam'ı vurma ihtimalinin yüzde 0.000001 olduğunu dile getirdi.

Charfauros, bölge sakinlerine "rahat olun ve cennetin tadını çıkarın" tavsiyesinde bulundu.

Sahilleri, berrak mavisi gökyüzü ve gün batımlarıyla tanıtımını yapan Guam, turistler için popüler tatil noktalarından biri.

ADADA İKİ ABD ÜSSÜ VAR

Öte yandan adada 6 bin ABD askeri ile Andersen Hava Üssü ve Guam Deniz Üssü olmak üzere iki ABD üssü bulunuyor.

ABD İLE KUZEY KORE ARASINDA GERİLİM ARTTI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore'nin nükleer tehdide devam etmesi durumunda 'ateş ve gazapla karşılaşacağını' söylemesinin ardından karşı taraftan bu sözlere cevap gecikmemişti.

Kuzey Kore'den bir askeri yetkili, Guam'daki ABD üslerini hedef alacak ve Hwasong-12 balistik füzelerinin kullanılacağı bir saldırının üzerinde durduklarını belirtmişti.

YORUMLAR 15
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Olay ve söylemler Dünyanın panikletip Ekonominin Nabzını yükseltip kendi ekonomik sorunlarına "ABD içinde hem de dış ülkelere karşı kullanacakları "Şuan savaş ile karşı karşıyayız" savunmasını kullanarak ekonomik iflaslarını ötelemek için yapılan bir algı tiyatrosu
    Cevapla
  • Olur mu kardeşim 6 yıl önce Şikayet Et
    Savaş çıksa onca masum ölecek.savaşa taraftar olmak zulümdür.hem tüm dünya etkilecek.ekonomi alt üst olur.sadece 2 ülkenin arasındaki mesele olarak kalmaz.
    Cevapla
  • laedri 6 yıl önce Şikayet Et
    ete para vermeyin yiyin birbirinizi..
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bunlar ne savaşı çıkaracak, Türkiyenin Ekonomisini bozmak için yapılan bir deneyimdir. Bakınız Altının değeri son iki ayda en yüksek değerini gördü bunların kuru lafları yüzünden. Böyle dedikodular ancak Türkiye'nin ekonomisini vurur, diğer ülkelere bir şey olmaz.
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    kuzey korenin füzelerinin abd nin savunma sistemini aşıp bir hedefi vurma ihtimali sıfır,ama abd bir hinlik yapıp güney kore ve japonyayı daha rahat söğüşlemek için füzelere göz yumabilir belirli bir süre
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt