O ülke de müdahil oldu: Vururuz!

Kuzey Kore'nin Guam adasına tarih de vererek füze saldırısı planı yaptığını duyurmasının ardından komşu ülkeler de kendi önlemlerini almaya başladı.

O ülke de müdahil oldu: Vururuz!
O ülke de müdahil oldu: Vururuz!
GİRİŞ 10.08.2017 12:25 GÜNCELLEME 10.08.2017 12:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Japonya füzelerin kendi toprakları üzerinden geçmesi halinde bunları vurabileceğini açıklarken, Güney Kore ordusu ABD ile birlikte 'sert ve acımasız bir cezalandırmaya' hazır olduklarını duyurdu.

Kyodo haber ajansının aktardığına göre, parlamentonun alt kanadında konuşan Japonya'nın yeni Savunma Bakanı İtsunori Onodera, Kuzey Kore'nin ABD'ye bağlı özerk Guam adasına olası bir füze saldırısını durdurabileceklerini açıkladı.

'JAPONYA SÜREKLİ HERHANGİ BİR OLASILIĞA KARŞI KENDİNİ HAZIR TUTUYOR'

Füzelerin Japonya topraklarından geçmesi halinde vurulabileceğini vurgulayan Onodera, "Japonya sürekli herhangi bir olasılığa karşı kendini hazır tutuyor" ifadelerini kullandı.

Bakan bu durumda Japonya'nın tümünün güvenliğini sağlama amacıyla 'kolektif meşru müdafaa' hakkını yürürlüğe sokabileceklerini ve gemiden-havaya füze savunma sistemi Aegis'e sahip destroyerini görevlendirebileceklerini vurguladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA sabah saatlerinde, ordunun, Guam adası sularına ağustos ortası itibarıyla 4 adet orta menzilli balistik füze gönderme planı olduğunu ve füzelerin Japonya üzerinden geçeceğini açıklamıştı.

Onodera'nın sözleri Japonya'nın giderek artan askeri rolünün ve daha önce sadece Japonya'ya yönelik füzeleri vuracağı şeklindeki açıklamasının değiştiğinin altını çiziyor.

Japonya'da geçen yıl yürürlüğe giren yeni kanun, Japon ordusuna olası bir düşman saldırısı sırasında ABD ve diğer müttefiklerine yardım etme yetkisi vermişti.

YORUMLAR 26
  • Bladies 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakkıyla Zalime Karşı Mücadele Edenin Yanındayız
    Cevapla
  • Hünkar 6 yıl önce Şikayet Et
    Koreliler abdye diyor ki şeytanı yuvasında vuracağız. Bunlardaki cesaret müslüman ülkelerde olsaydı amerika biz müslümanlara zulüm edemezdi. Zalim amerika senelerce etti. Şimdi ettiğini çekme zamanı. Trump da bu savaşa girer. Çünkü yaşı ilerlemiş ve ölmeden evvel üçünvü dünya savaşını başlatan adam olarak anılmak isteyebilir.
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana tosuncuk sonuna kadar destekliyorum seni
    Cevapla
  • Sade bir vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne guam adası ya kim jong bey tam ortasına atacanki usa nin ses getirmelisin vurunca dünya seni konuşması lazım zaten Rusya ve Çin hazır bekliyor sen Japonya ile anlaştinmi yeter sana Asya'da bir çok ülke destek olur sana amerikan in kaybetmesi kaptalizimin çökmesi demektir yeni bir dünya düzeni hızla kurulur inşallah
    Cevapla
  • Gugara 6 yıl önce Şikayet Et
    Japonya Amerika yı destekliyor. Guamı vurmazsa guam onu vuracak. Guam yakında ve tehdit unsuru kore için. Ayrıca japonya guama atılacak füzeyi havada vuracağını söylüyor.
    Cevapla
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar kızlar gibi çekişir biz erkek gibi vurusuruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!