'Üç talakla boşanmak' yasaklanıyor!

Hindistan'da Yüksek Mahkeme, hükümetten Müslüman erkeklerin eşlerini anında boşamalarına son verecek bir yasa çıkarmasını istedi.

'Üç talakla boşanmak' yasaklanıyor!
'Üç talakla boşanmak' yasaklanıyor!
GİRİŞ 22.08.2017 11:56 GÜNCELLEME 22.08.2017 11:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hindistan'da Yüksek Mahkeme, Müslüman erkeklerin eşlerini anında boşamalarına imkan veren "üç talakla boşanma" uygulanmasının yasal olmadığına karar verdi.

YASA ÇIKARILMASI ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Yüksek Mahkeme, Müslüman erkeklerin eşlerini anında boşamalarının yasa dışı olduğuna hükmederek hükümete uygulamaya son vermeyi içeren yasa çıkarılması çağrısı yaptı.

YASAL OLMADIĞINA HÜKMEDİLDİ

Mahkeme bünyesinde farklı inançlardan 5 kıdemli hakimden oluşan Hakimler Kürsüsü, eşlerinin üç talak yoluyla boşadığı yedi kadının başvuru dilekçesinin ardından konuyu 3 ay tartışarak "üç talakla boşanmanın" yasal olmadığına hükmetti.

"TARİHİ GÜN" OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Uygulamaya son verilmesi için yasal mücadele verenlerden Hint Müslüman Kadınların Hareketinin kurucularından Zakia Soman, tarihi bir gün yaşadıklarını belirtti. Soman, Müslüman kadınların yasama meclisinin yanı sıra mahkemelerden de adalet hakkı kazandığını ifade etti.

ERKEKLER TELEFONDA, SOSYAL MEDYADA 'ÜÇ TALAKLA BOŞAMA' YAPABİLİYORLARDI

Yaklaşık 170 milyon Müslümanın yaşadığı ülkede, Sünni Müslümanların büyük çoğunluğu, ailevi konu ve anlaşmazlıkların çözümünde Müslüman şahsi kanunlarına başvuruyor. Bu kanunlara göre, Sünni erkekler, telefonda, mesaj ve sosyal medya paylaşımları yöntemleriyle bile eşlerini üç talakla boşayabiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan sen önce hayvanlara tapmayı yasakla....ne kadar haşerat varsa tapıyonuz ...
    Cevapla
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    talak suresini açın okuyun.boş ol demesiyle erkeğin boşanma olmaz zaten.bu kadına zulümdür
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Kelime-i şehadet çekiyorsun, müslüman oluyorsun da, "boş ol" diyerek neden boşama olmasın? Bal gibi de olur. Meali tefsiriyle oku. Kendi başına fetva verme.
    Cevapla
  • oraloğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: sayın hindistanlı yetkililer,, küfre giriyorsunuz. yapmayın.
    Cevapla
  • ucrun 6 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki düğünler gibi yapsınlar bakalım 70 80 bin masraf, evliliklerinin de ilk 10 yılı borç ödeme ile geçsin bakalım hemen boşayabiliyorlar mı? :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!